21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Οικονομικότερος προορισμός για τους Βρετανούς η Πάφος

Η Πάφος προσφέρει το οικονομικότερο πακέτο διακοπών για τις βρετανικές οικογένειες που θα θελήσουν τα αξιοποιήσουν τις σχολικές διακοπές της ερχόμενης εβδομάδας για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.



Έρευνα της υπηρεσία συναλλάγματος των βρετανικών Ταχυδρομείων δείχνει ότι το κόστος διακοπών μίας εβδομάδας για μια οικογένεια με δύο παιδιά στη φετινή πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ανέρχεται σε 1.130 λίρες, δηλαδή περίπου 1.315 ευρώ.

Η Πάφος συμπεριλήφθηκε στην έρευνα ως ένας από δέκα δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στη δεύτερη θέση των οικονομικότερων πακέτων διακοπών βρίσκεται το Λανθαρότε, μία από τις Κανάριες Νήσους, που παραδοσιακά προσελκύουν πολύ μεγάλο αριθμό Βρετανών τουριστών τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Το κόστος των διακοπών μίας εβδομάδας για μία τετραμελή οικογένεια στο ισπανικό νησί ανέρχεται σε 1.663 λίρες, δηλαδή σε 1.934 ευρώ.

Ενδεικτικό του πόσο πιο ακριβοί είναι ορισμένοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για αυτόν τον Φεβρουάριο, είναι το γεγονός ότι πιο φθηνό από τη Σλιέμα της Μάλτας και την Τενερίφη είναι το μεξικανικό θέρετρο του Κανκούν, με κόστος οικογενειακών διακοπών στις 2.106 λίρες (2.450 ευρώ). Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι το μεξικανικό πέσο είναι το μοναδικό εθνικό νόμισμα που έχει υποτιμηθεί περισσότερο από τη βρετανική στερλίνα τον τελευταίο χρόνο.

Οι πιο ακριβοί από τους δέκα προορισμούς που εξετάστηκαν βρίσκονται εκτός Ευρώπης: το Ντουμπάι (Τζουμέιρα), η Δομινικανή Δημοκρατία (Πούντα Κάνια) και η Μαλαισία (Πενάνγκ) κατά σειρά.

Η αποδυναμωμένη λόγω αβεβαιότητας γύρω από το Brexit στερλίνα καθιστά πιο ακριβές τις διακοπές στο εξωτερικό για τους Βρετανούς, οπότε η συγκεκριμένη έρευνα τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής. Συνολικά οι ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι αρκετά πιο ακριβοί για τους Βρετανούς σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή -προ δημοψηφίσματος για το Brexit- περίοδο.

Ο εκπρόσωπος του τμήματος συναλλάγματος των βρετανικών Ταχυδρομείων Άντριου Μπράουν δήλωσε ότι όσοι αναζητούν ευκαιρίες για διακοπές εκτός Βρετανίας θα πρέπει πάντα να συνυπολογίζουν στο κόστος διακοπών τα γεύματα και τα ποτά.

Η Πάφος προσφέρει τα πιο φθηνά γεύματα και τις πιο χαμηλές τιμές σε προϊόντα όπως εντομοαπωθητικά και αντιηλιακές κρέμες, όπως επίσης και τη χαμηλότερη τιμή σε μπουκάλια νερού (με τριπλάσια τιμή στο Λανθαρότε). Με σημαντική διαφορά πιο οικονομικά είναι τα πακέτα διαμονής στα τουριστικά καταλύματα της πόλης σε σχέση τόσο με τους ευρωπαϊκούς όσο και τους υπόλοιπους προορισμούς.

Συγκεκριμένα η διαμονή μίας τετραμελούς οικογένειας για μία εβδομάδα μπορεί να κοστίσει ακόμα και 708 λίρες (823 ευρώ). Το επόμενο καλύτερο πακέτο διαμονής προσφέρει το Λανθαρότε με 1.176 λίρες (1.367 ευρώ).

Αντίθετα, σε μεσαίο επίπεδο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους προορισμούς είναι η Πάφος στις τιμές του καφέ, της μπύρας, του κρασιού και των αναψυκτικών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ