21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Νέα βουτιά του Bitcoin, στα 6.190 δολάρια, σε χαμηλό τριών μηνών 

Στο χαμηλότερο επίπεδο τριών μηνών υποχώρησε σήμερα το Bitcoin, πραγματοποιώντας ημερήσια βουτιά 20%, η οποία αποτελεί την τελευταία μεγάλη πτώση του κρυπτονομίσματος ύστερα από μια σειρά μεγάλων απωλειών.

Το εικονικό νόμισμα μειώθηκε στα 6.190 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg News, και αντιπροσωπεύει το τελευταίο πλήγμα που δέχθηκε το κρυπτονόμισμα, το οποίο κατά την περσινή χρονιά κατέγραψε 26 φορές εντυπωσιακές αυξήσεις.

Η κατάρρευση της Τρίτης έρχεται μόλις έξι εβδομάδες μετά την άνοδο του στο επίπεδο ρεκόρ των 19.511 δολαρίων, η οποία τροφοδοτήθηκε από πολλούς κερδοσκόπους οι οποίοι θέλουν να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη, με τις προειδοποιήσεις να αναφέρουν ότι το εικονικό νόμισμα θα μπορούσε να υποχωρήσει επιπλέον 50%.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων – η οποία περιλαμβάνει δεκάδες άλλα ψηφιακά νομίσματα – έχει χτυπηθεί από ειδήσεις για καταστολή της αγοράς από κυβερνήσεις, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Νότια Κορέα, μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κλάδου.

Την Πέμπτη, η Ινδία ανακοίνωσε ότι θα λάβει “όλα τα μέτρα για να εξαλείψει τη χρήση κρυπτονομισμάτων ως μέρος ενός συστήματος πληρωμών και για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ οι ιαπωνικές αρχές τερμάτισαν εικονική ανταλλαγή νομισμάτων μετά τη ζημιά 530 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέστη από χάκερ.

Η Κεντρική Τράπεζα στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με το εικονικό νόμισμα και αυτή την εβδομάδα αρκετές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να επιτρέπουν στους πελάτες τους να αγοράζουν το bitcoin μέσω των πιστωτικών καρτών τους λόγω ανησυχιών για τη δημιουργία χρέους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ