19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν ο Δήμος Πάφου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μνημόνιο Συναντίληψης με στόχο την μεταξύ τους ανάπτυξη μιας γόνιμης και επωφελούς συνεργασίας, υπέγραψαν σήμερα ο Δήμος Πάφου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, το Μνημόνιο συνυπόγραψαν ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η υπογραφή του Μνημονίου εντάσσεται στο πλαίσιο  της προσπάθειας του Δήμου Πάφου για ανάπτυξη της γνώσης και της μάθησης προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας μας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη σε ατομικό επίπεδο. Μία από τις βασικές δραστηριότητες που θα προκύψουν από τη συνεργασία αυτή, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, είναι η διοργάνωση στην Πάφο κύκλου διαλέξεων από διακεκριμένους ομιλητές, υπό τη μορφή ενός «Πανεπιστήμιου του Πολίτη». Η πρώτη διάλεξη, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, θα δοθεί περί τα τέλη του προσεχούς Φεβρουαρίου από τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα που αφορά την Τεχνιτή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης Σωκράτης Κάτσικας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο  και ο Δήμος Πάφου, ένας από τους πιο ιστορικούς της χώρας με πλούσια μνημεία και πολιτισμικούς χώρους, προχωρούν στην έναρξη μιας θεσμοθετημένης συνεργασίας, ενώνοντας δυνάμεις και αποφασίζοντας να πειραματιστούν σε καινοτόμες δράσεις και προγράμματα.  Είμαι σίγουρος, πρόσθεσε ο Πρύτανης, ότι από αυτή τη σύμπραξη, θα προκύψουν ιδέες και εφαρμογές σχετικές με την κοινωνική μόρφωση και την πολιτισμική ανύψωση που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο του μνημονίου προβλέπεται, επίσης η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, διαλέξεων και εκδηλώσεων επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, καθώς και η από κοινού διεκδίκηση εξωτερικής χρηματοδότησης για ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Προβλέπεται ακόμη η υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου με την παροχή τεχνογνωσίας και ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης από τη Βιβλιοθήκη του Ανοικτού Πανεπιστημίου, όπως και η συνεργασία για τον σχεδιασμό και προσφορά από το Α.Π.ΚΥ. εκπαιδευτικών/επιμορφωτικών προγραμμάτων προς υπαλλήλους και δημότες επί θεμάτων σχετικών με τα επιστημονικά πεδία του Πανεπιστημίου.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ