15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Με τελετή στο Λύκειο Αγ. Νεοφύτου Πάφου ολοκληρώθηκαν δράσεις του Erasmus

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δραστηριοτήτων που διοργάνωσε το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου στο  πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής λήξης, ο Γιώργος Παρισινός, καθηγητής Μαθηματικών υπεύθυνος συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, ανέφερε πως πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2014 στο οποίο συμμετέχουν 5 χώρες.

Συγκεκριμένα ανέφερε συμμετέχουν ένα ιδιωτικό σχολείο από τα Χανιά, ένα  δημόσιο σχολείο από την Ιταλία που είναι και το συντονιστικό σχολείο, ένα ιδιωτικό σχολείο από τη Σμύρνη, ένα δημόσιο σχολείο στην Ισπανία και το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Παρισινός σημείωσε πως το πρόγραμμα ανήκει στη βασική  δράση 2 του Erasmus plus που είναι το καινούργιο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δικό μας πρόγραμμα, συνέχισε, “ασχολείται με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση” στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε πέντε διακρατικές συναντήσεις ταυτόχρονα στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου,  ο κ . Παρισινός είπε πως στην Κύπρο συμμετέχουν  περίπου 60 μαθητές, από 5 χώρες και περίπου 20 καθηγητές.

Κατά την τελετή λήξης  που έγινε χθες το απόγευμα απονεμήθηκε το βραβείο στους μαθητές που έχουν πάρει την ψηλότερη βαθμολογία στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μια ανασκόπηση στο έγινε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. 



Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ