20.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Με πολλές επαφές στην Λευκωσία ο Μ. Παυλίδης για την προώθηση των αιτημάτων του Δ.Γεροσκήπου

Σειρά επαφών είχε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης στη Λευκωσία,με σκοπό την προώθηση των αιτημάτων του Δήμου Γεροσκήπου.


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του είχε επαφές  στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου  ζητήθηκε η επίσπευση δημιουργίας των παραλιακών περιπτέρων, σημειώνοντας ωστόσο πως το θέμα κάπου έχει καθυστερήσει στο Κτηματολόγιο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ.Παυλίδης αναφέρθηκε και στο υπολειπόμενο τμήμα της κατασκευής του δρόμου αεροδρομίου –Πάφου στο κυκλικό κόμβο της παραλίας 250 περίπου μέτρων που ακόμη εκκρεμεί η κατασκευή του,με όλα τα συνεπακόλουθα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Όσον αφορά το διατηρητέο στο Αγρόκτημα της Ιεροπηπιάς και την εκκρεμότητα που παρατηρείται, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε πως παρατηρείται μετά τις τελευταίες βροχές μια απειλούμενη κατάρρευση του, σημειώνοντας πως σχετικές επιστολές επί του θέματος έχει αποστείλει η Τοπική αρχή στην Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας ζητώντας την αρωγή του τομέα Διατήρησης λόγω του εξειδικευμένου θέματος .

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως στόχος του Δήμου είναι η διάσωση του Αγροκτήματος  ενώ θα ακολουθήσει προς το σκοπό αυτό η προκήρυξη των προσφορών με μελετητή που θα εκπονήσει σχετική μελέτη που θα περιλαμβάνει και την περίφραξη του χώρου.

Επιπρόσθετα ο  Δήμαρχος Γεροσκήπου αναφέρθηκε και στο θέμα απουσίας αδρανών υλικών σημειώνοντας πως ο χώρος σήμερα έχει κλείσει από το Τμήμα Περιβάλλοντος .

Από την κατάσταση συνέχισε,οι ανοικτοί χώροι, τα αργάκια και τα ποτάμια θα γεμίσουν με αδρανή υλικά αφού,-όπως είπε- για να μεταφέρει στο Μοναγρούλι κάποιος ιδιώτης,απαιτείται αρκετό κόστος με αποτέλεσμα να μην το πράττει.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια είπε ο κ.Παυλίδης “καλέσαμε τον Υπουργό να ανταποκριθεί άμεσα στην παραχώρηση καινούργιου χώρου για την εναπόθεση αυτών των υλικών”.

O Υπουργός Εσωτερικών συνέχισε, μας παρέπεμψε στον Υπουργό Γεωργίας και ως εκ τούτου καθορίστηκε συνάντηση με τον κ. Νίκο Κουγιάλη Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης για τις 11 Μαρτίου προς συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Επιπρόσθετα είπε ο Δήμος Γεροσκήπου αξιώνει την παραχώρηση γης για την δημιουργία δέκα γηπέδων ποδοσφαίρου προς ανάπτυξη του αθλητικού και χειμερινού τουρισμού καθώς και απάμβλυνση της εποχικότητας στην τουριστική βιομηχανία.

Ήδη σημείωσε η Τοπική αρχή έχει αποστείλει σχέδιο με χαλίτικη κυβερνητική γή ενώ- όπως είπε- αρκετοί επενδυτές  επέδειξαν ενδιαφέρον.

Πρόσθεσε τέλος πως με αυτή την υποδομή ο Δήμος θα μπορέσει να βοηθήσει την τουριστική βιομηχανία και ταυτόχρονα να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων του.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ