19.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Με οργανωμένη πλαζ λουομένων τα Κούκλια 

Περί τα τέλη του 2018 αναμένεται να προωθηθούν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων οι μελέτες για τη δημιουργία οργανωμένης πλαζ λουομένων με μίσθωση κρατικής παραλιακής γης , αφού γίνουν και τα αναγκαία έργα για προστασία και εμπλουτισμό της παραλίας, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της η κ. Λάμπρου ανέφερε πως μέσα στα πλαίσια της όλης συνεισφοράς και στήριξης στην ανάπτυξη Κουκλιών στόχος είναι η προώθηση της ανάπλασης της παραδοσιακής πλατείας της Κοινότητας.

Η προκαταρκτική εκτίμηση για την πλατεία – όπως είπε- ανέρχεται  γύρω στο 1 εκατομ. ευρώ και αναμένεται το έργο να  αποτελέσει πόλο έλξης  περισσότερων ντόπιων επισκεπτών και ξένων  περιηγητών και να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας με τα γύρω επαγγελματικά υποστατικά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η υλοποίηση του πολεοδομικού αυτού έργου, σημείωσε ανέφερε, καθυστέρηση λόγων διαιτησίας , πλην όμως με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών προωθείται διαδικασία από το Τμήμα Πολεοδομίας για εκσυγχρονισμένη μελέτη με σκοπό να αρχίσει το έργο μέσα στο 2019.

Επιπρόσθετο σημαντικό έργο που  αρχίζει το Γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης  μέσα στους επόμενους δυο μήνες το αργότερο, είναι ο διαχωρισμός 26 οικοπέδων για παραχώρηση σε δικαιούχες οικογένειες με προτεραιότητα την καταγωγή από τα Κούκλια, για ιδιοκατοίκηση.

Εξάλλου, συνέχισε,  κάθε  έτος εκτελούνται μικρά εξωραϊστικά και άλλα έργα  για βελτίωση των υποδομών της Κοινότητας που επιχορηγούνται τόσο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όσο και το Ταμείο Αντισταθμιστικών Οφελών από το Αιολικό Πάρκο Ορειτών. 

Ως Υπουργείο Εσωτερικών και Επαρχιακή Διοίκηση θεωρούμε είπε η Έπαρχος Πάφου, κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην ανάπτυξη των Κοινοτήτων, άξια κάθε στήριξης και συμπαράστασης. 

Ιδιαίτερα τα Κούκλια, διαθέτουν δυνατότητες περαιτέρω  βελτίωσης  του επιπέδου ζωής των κατοίκων που πρέπει να αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς όμως να υποβαθμίζουν το αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και  τις  αρχαιότητες της περιοχής, κατέληξε.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ