16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Με βροχές και χιόνια μας αποχαιρετά το 2018 – Με περισσότερες βροχές και χιόνια μας υποδέχεται το 2019

Η διαταραχή που μας επηρέαζε το τελευταίο 3ήμερο, έχει απομακρυνθεί στα ανατολικά αλλά οι ψυχρές αέριες μάζες παραμένουν στην περιοχή μας.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος ήταν οι χθεσινές χιονοπτώσεις που παρατηρήθηκαν σε αρκετές ορεινές περιοχές, από περίπου 1100 μέτρα και άνω και οι αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το kitasweather.com, τέτοιες θερμοκρασίες και χιόνια σε τόσο χαμηλά υψόμετρα, έχει από το χειμώνα του 2016-2017 να έχουμε (τότε παρατηρήθηκαν ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες και περισσότερες χιονοπτώσεις).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος χωρίς βροχές. Οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και από αργά το απόγευμα ενδέχεται να αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικές, ελαφριές κυρίως βροχές.

Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση από τα 1550 μέτρα και άνω, με πιθανότητα για πολύ ελαφριά χιονόστρωση από τα 1650 μέτρα και άνω.

Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου ο παγετός θα επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες ελαφριές κυρίως βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά από τα 1450 μέτρα και άνω, με πιθανότητα για πολύ ελαφριά χιονόστρωση από τα 1500 μέτρα και άνω.

Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και -3 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες ελαφριές κυρίως βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά από τα 1500 μέτρα και άνω, με πιθανότητα για πολύ ελαφριά χιονόστρωση από τα 1650 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και κατά διαστήματα θα είναι πυκνή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ