20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου – «Που δράκους εις την Κύπρον άλλον τίποτε»

Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος τα βάζουν με τα στοιχειά, τους ρηγάδες και τους σιδερόφραχτους ιππότες της μεσαιωνικής Κύπρου και τραγουδούν τα παθήματα και τα κατορθώματά τους, την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 και ώρα 7:30μμ στον κήπο του Τεχνόπολις 20.

Οι θρύλοι και τα παραμύθια αποδίδονται στην φυσική τους γλώσσα, την κυπριακή διάλεκτο που έφτασε στα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια στην ακμή της. Η μουσικές επιλογές ακολουθούν τα χνάρια των μεσαιωνικών αρμονιών που μπόλιασαν δημιουργικά την κυπριακή παραδοσιακή μουσική.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είσοδος: 10 ευρώ (ενήλικες)/ 8 ευρώ (έφηβοι και παιδιά)

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς)

 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Η Μαρίνα Κατσαρή είναι κάτοχος Master of Arts, Drama and Theatre in Education (Warwick, UK) και απόφοιτος της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει διδάξει μαθήματα σχετικά με την αφήγηση, το θέατρο και το δράμα στην εκπαίδευση και την παιδική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Global College. Σεμινάριά της για την αφήγηση, επαγγελματικής μάθησης κ.ά. έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια προγραμμάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, φεστιβάλ κ. ά. Παράλληλα, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής μέσα από την αφήγηση σε μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα. Έχει συμμετάσχει ως αφηγήτρια σε συλλογικά μουσικοαφηγηματικά projects για ενήλικο κοινό και με διάφορους συνεργάτες πραγματοποιεί παραστάσεις για παιδιά.

www.marinakatsari.com

 

Ο Βαγγέλης Γέττος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθήνας και είναι κάτοχος Master στις ποινικές επιστήμες-Un. Sophia Antipolis, Νίκαια,Γαλλία. Έχει επιμεληθεί το σενάριο και τη μουσική επένδυση πολλών μουσικοαφηγηματικών παραστάσεων που έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και την Κύπρο στις οποίες έχει συμμετάσχει και ως μουσικός. Εργάζεται παράλληλα ως κειμενογράφος στην διαφήμιση ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως νομικός, δημοσιογράφος, επιστημονικός συνεργάτης στην Βουλή των Ελλήνων. Έχει επίσης εκδώσει την ποιητική συλλογή «Προσάναμμα», από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων (Αθήνα, 2013). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ