23.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: Να ψηφιστεί άμεσα ο νόμος, για τους Ναυαγοσώστες…!

Την άμεση ψήφιση νόμου, από την βουλή για τους Ναυαγοσώστες, έτσι ώστε να υποχρεώνεται το κράτος και οι τοπικές αρχές, να παρέχουν προστασία στους λουόμενους σε όλες τις παραλίες της Κύπρου, τονίζει με γραπτή παρέμβασή του ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Ο πρόεδρος των κολυμβητών αναφέρει ότι, είναι αδιανόητο ένας τόπος που ζει κατ’ εξοχήν εδώ και δεκαετίες από τον τουρισμό, να μην έχει μια νομοθεσία, που αφενός να κατοχυρώνει και το επάγγελμα των ναυαγοσωστών, που ομολογουμένως επιτελούν λειτούργημα και αφετέρου να αφήνει αφύλακτες παραλίες για ντόποιους αλλά και ξένους περιηγητές…! Είναι βήμα προς τα εμπρός , συνέχισε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, το γεγονός ότι σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου,  έχει συμφωνηθεί την φετινή χρονιά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστου οι ναυαγοσώστες να εργάζονται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8μ.μ. και από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6μ.μ. τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όμως μόνο και μόνο επειδή ο τουρισμός, αφήνει στην Κύπρο μας κάθε χρόνο δεκάδες εκατομύρια  είναι,  εκ των ων ουκ άνευ,  να έχουμε ολόχρονα ναυαγοσωστική κάλυψη από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου.

Ο οποιοσδήποτε πνιγμός δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στην προβολή του τουριστικού προιόντος. Δεν κουραζόμαστε να το λέμε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι εξαγοράσιμη, κατέληξε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ