22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τιμήθηκε η εορτή των Απ. Πέτρου και Παύλου

Η  Ιερά Μητρόπολη Πάφου τίμησε με κάθε λαμπρότητα χθες τη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Με την ευκαιρία της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εις ανάμνηση της επίσκεψης και του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο  τελέστηκε χθες   υπαίθριος πανηγυρικός Εσπερινός   στη « Στήλη του Αποστόλου Παύλου» στην Κάτω Πάφο, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου και άλλων Αρχιερέων .

Μετά το πέρας του Εσπερινού , ακολούθησε  λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Βαρνάβα και  Παύλου , ενώ κατά την περιφορά παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας και στρατιωτικό άγημα απέδωσε επίσης τιμές.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος στην ομιλία του στον εσπερινό του Αποστόλου Παύλου ανέφερε πως λίγες ασφαλώς στιγμές υπάρχουν τόσο καίριες, τόσο κρίσιμες και τόσο χαρακτηριστικές για την πόλη μας, καθώς και για την Κύπρο ολόκληρη, όσο η στιγμή την οποία αναπολούμε  η στιγμή κατά την οποία οι θεοφόροι Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος, συνεπικουρούμενοι και από τον Μάρκο, παρουσιάστηκαν μπροστά στον Ρωμαίο ανθύπατο, γενόμενοι «ξένων δαιμονίων καταγγελείς».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως ο Παύλος δεν ήταν μια συνηθισμένη προσωπικότητα, ήταν  μορφή πρώτου μεγέθους, κορυφαία και μοναδική για την ιστορία του Χριστιανισμού.

Το κήρυγμά του υπήρξε σκάνδαλο για τους Ιουδαίους και μωρία για τους Έλληνες.

Πρόσθεσε δε, πως ο Απόστολος Παύλος αναδείχθηκε μια από τις διαπρεπέστερες φυσιογνωμίες της Ελληνικής λογοτεχνίας. Λαμπρότερα κείμενα από τις επιστολές του Παύλου δεν υπάρχουν στη Χριστιανική Γραμματεία. Οι ιδέες στα κείμενά του αναβλύζουν με αφθονία και ευκολία που καταπλήσσει.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ