19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Λάζαρος Ομήρου: Έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της Επιτροπής Εξωτερικών του Δήμου

 

Τα αποτελέσματα της Επιτροπής Εξωτερικών του Δήμου Πάφου έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΕΔΕΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Λάζαρος Ομήρου. 


 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Ομήρου με σημείωμα το οποίο ετοίμασε ο λογιστικός λειτουργός της υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα της Επιτροπής Εξωτερικών για τα έτη 2012-2016 εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί όπως αναφέρει με στοχευμένες,  ορθολογιστικές δράσεις και σύνεση και πάντα μέσα στο πνεύμα της ευρύτερης λιτότητας, η επιτροπή Εξωτερικών, κατάφερε να εξοικονομήσει πόρους χωρίς να παραβλέπει την ουσία.

Εξόσων βλέπετε, η επιτροπή κατάφερε να μειώσει δραστικά τον προυπολογισμό της ανταποκρινόμενη πλήρως στις νέες οικονομικές συνθήκες και να εξοικονομήσει στο τέλος της θητείας ένα κονδύλι της τάξης των 117, 088 ευρώ το οποίο και επέστρεψε στα αποθεματικά του Δήμου για να καλύψει άλλες ανάγκες. Αν λάβουμε υπόψη και την κατά 3/4 και 2/3 μείωση του προυπολογισμού της σε σύγκριση με το 2010 που ήταν 90 000 ευρώ (25 000 το 2013 και 35000 το 2015), αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η επιτροπή μας ανταποκρίθηκε πλήρως στην αποστολή της.

Παράλληλα δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κατά τη διάρκεια των ετών αυτών ο Δήμος Πάφου κατάφερε να αδελφοποιηθεί με το Αμμάν της Ιορδανίας και τη Χερτζιλία του Ισραήλ και να συμμετάσχει σε αποστολές στις χώρες αυτές ανταποδίδοντας συνάμα και τη φιλοξενεία στην Πάφο.

Επιπλέον η επιτροπή ανάλαβε την υποχρέωση να φιλοξενήσει ξένες αποστολές που εθιμοτυπικά επισκέπτονταν την Πάφο είτε κατά τις γιορτές του Κατακλυσμού, είτε της Όπερας.

Τέλος, ο Δήμος συνέχισε να συμμετάσχει σε Ευρωπαικά προγράμματα όπως το INTERREG και το HORIZON αντλώντας επιπλέον οικονομικούς πόρους για τη συμμετοχή του και κερδίζοντας τεχνογνωσία επί των υπό διερεύνηση θεματικών των προγραμμάτων αυτών, αναλαμβάνοντας παράλληλα και προγραμματισθείσες δράσεις.

Είναι πασιφανές ότι τα λεγόμενα «ταξιδάκια αναψυχής» ανήκουν πλέον στο παραλθόν. Τη θέση τους κατέλαβαν οι απόστολές ουσίας με αρχή, μέση και τέλος.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους- μέλη της επιτροπής  για τη συνεργασία και να ευχηθώ σε όσους επαναδιεκδικούν εκλογή κάθε επιτυχία.

 

 

Λάζαρος Α. Ομήρου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ