24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Κύπριος διευθύνων σύμβουλος μηνύει την εταιρεία που τον απέλυσε

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Barnes & Noble», Δήμος Παρνέρος, κατέθεσε την Τρίτη μήνυση κατά της εταιρείας που εργαζόταν, με το δικαιολογητικό ότι παραβιάστηκε η σύμβασή του και δυσφημίστηκε με στόχο η μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων των ΗΠΑ να μην του καταβάλει την αποζημίωση που δικαιούταν μετά την απόλυσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το AP και τον Εθνικό Κήρυκα, από την πλευρά της η εταιρεία δήλωσε ότι η αγωγή αποτελεί απόπειρα εκβιασμού εκ μέρους του Κύπριου πρώην συνεργάτη της, προσθέτοντας πως ο Παρνέρος απολύθηκε για λόγους που σχετίζονται με σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβιστική συμπεριφορά (bullying), γεγονός το οποίο ο Παρνέρος αρνείται κατηγορηματικά μέσα από τα νομικά έγγραφα που έχει καταθέσει.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο ο Παρνέρος ανέφερε ότι ο ίδιος πραγματοποιούσε αλλαγές στην εταιρεία προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά απολύθηκε χωρίς κανέναν λόγο μετά την κατάρρευση της απόπειρας για την πώληση της «Barnes & Noble». Επιπλέον, κατηγόρησε τον ιδρυτή της εταιρείας Λέοναρντ Ρίτζιο πως ήταν ιδιαίτερα παρεμβατικός στο έργο του, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Associated Press».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όταν η «Barnes & Noble» ανακοίνωσε την απόλυση του Κύπριου, την 1η του Ιουλίου, ισχυρίστηκε πως αυτή έγινε για λόγους παραβίασης των πολιτικών λειτουργίας της, χωρίς να διευκρινίζει τις ακριβείς αιτίες παρά μόνο ανέφερε πως δεν πρόκειται για οικονομικούς λόγους. Η εταιρεία αρνήθηκε να αποζημιώσει τον Παρνέρο.

Στην αγωγή του, ο Παρνέρος ισχυρίζεται πως του οφείλεται αποζημίωση από την εταιρεία, καθώς απολύθηκε χωρίς λόγο.

Στη δήλωσή της, η «Barnes & Noble» αναφέρει πως η μήνυση «δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια απόσπασης χρημάτων από την εταιρεία από έναν διευθύνοντα σύμβουλο που απολύθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβιστική συμπεριφορά και άλλες παραβιάσεις των πολιτικών λειτουργίας της εταιρείας. Προσθέτει, δε, πως οι κατηγορίες εναντίον του Ρίτζιο είναι «γεμάτες ψέματα και λανθασμένες επισημάνσεις».

Στα έγγραφα που κατέθεσε, ο Παρνέρος περιγράφει μια κατάσταση κατά την οποία ένα στέλεχος της εταιρείας παραπονέθηκε για σχόλια του τον Μάιο του 2018 σε μια συζήτηση που αφορούσε διακοπές στον Καναδά, όπως και για έναν άλλο διάλογο μεταξύ των δύο αναφορικά με την υψομετρική διαφορά τους που οδήγησε στο να καθίσει πλάτη με πλάτη με την συνάδελφό του, σημειώνει το «AP». Ο Παρνέρος δήλωσε πως όταν ο Ρίτζιο τον προσέγγισε αρχικά για να τον ρωτήσει για τα σχόλια τα οποία φέρεται να έκανε, τα αρνήθηκε κατηγορηματικά, όπως και το ότι υπήρξαν ανάρμοστα αγγίγματα.

Ο Παρνέρος αναφέρει στην μήνυσή του πως δεν προέβη σε κάποια ανάρμοστη κίνηση, αλλά παραδέχεται πως συναντήθηκε με τη συγκεκριμένο υπάλληλο και, υπό την παρουσία του Ρίτζιο και ενός άλλου εκτελεστικού στελέχους της εταιρείας, της απολογήθηκε για οποιαδήποτε αναστάτωση μπορεί να της προκάλεσε. Μετέπειτα, ο Ρίτζιο και το άλλο στέλεχος τον συνεχάρησαν επειδή χειρίστηκε καλά την όλη κατάσταση.

Ο Παρνέρος είναι γεννημένος στην Κύπρο και μετακόμισε στην πόλη της Νέας Υόρκης με την οικογένειά του όταν ήταν ακόμα στο Δημοτικό Σχολείο. Είναι απόφοιτος του New York University και έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ