20.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

“Κόκκινη κάρτα” στον Φαίδωνα απο το Δημοτικό Συμβούλιο για τον Νομικό Σύμβουλο

Οπισθοχώρηση φαίνεται να έκανε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε σχέση με το θέμα του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου για το οποίο τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονη φημολογία ότι μπορεί και να θέσει το ζήτημα στην Ολομέλεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασής του αφού όπως μετέδιδε χθες και το ΚΥΠΕ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ο Δήμαρχος αμφισβητήσει πλέον ανοικτά τον Πολύκαρπο Φιλίππου δηλώνοντας ότι δεν τον εμπιστεύεται και ότι ο νομικός σύμβουλος  δεν έχει άλλη επιλογή από την παραίτηση.

Στην χθεσινοβραδινή συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου αποφασίστηκε μετά απο πρόταση του επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, Νίκου Σιμιλλίδη, η συνέχιση της συνεργασίας του νομικού συμβούλου του Δήμου, Πολύκαρπου Φιλίππου με το Δήμο Πάφου. 

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος θα έχει το δικαίωμα, όπως αναφέρθηκε, σε πολύ σοβαρά θέματα και εξαιρετικές περιπτώσεις να ζητά νομική γνωμάτευση από κάποιον άλλον, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του ΧΥΤΑ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Σιμμιλίδης ανέφερε πως σε λίγους μήνες θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές οπότε θα ήταν σωστό το θέμα του νομικού συμβούλου να το εξετάσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πάφου ανέφερε ότι θα τιμήσει το πενταετές συμβόλαιο με το Δήμο Πάφου και δεν πρόκειται – όπως είπε- “να κάνει τη χάρη  στο Δήμαρχο Πάφου να φύγει για να προσλάβει ο Δήμαρχος άτομο της αρεσκείας του”.

Συγκεκριμένα ο  Δήμαρχος Πάφου είχε καταγγείλει ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου επιχείρησε να εμπλακεί στη διαπραγμάτευση σε σχέση με το θέμα της κατακύρωσης των προσφορών για το έργο του Μαρκίδειου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ