27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Κραυγή απόγνωσης απο την αδελφή του Κρίστιαν- Μαζεύει υπογραφές και ζητάει δικαιοσύνη

Κραυγή απόγνωσης εκφράζει η αδελφή του αδικοχαμένου 17χρονου μαθητή Κρίστιαν Χαριλάου ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα πριν μερικές μέρες στον παραλιακό δρόμο Πέγειας- Κισσόνεργας όταν κτυπήθηκε θανάσιμα απο αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος Ρώσος.


Η Λυδία Χαριλάου με μια ανάρτησή της στη σελίδα http://www.gopetition.com εκφράζει τη αγανάκτησή της για τον τρόπο που η Δικαιοσύνη λειτουργεί στην Κύπρο σε τέτοια περιστατικά περιγράφοντας μάλιστα μια πολύ χαρακτηριστική της εμπειρία απο επίσκεψη στην Αστυνομία σε σχέση με το θανατηφόρο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του άτυχου αδελφού της.

Πέρασε κάτι περισσότερο απο μια εβδομάδα απο τον σκοτωμό του αδελφού μου, αναφέρει, απο ένα απορίσκεπτο οδηγό στον δρόμο Κισσόνεργας- κόλπου των Κοραλλίων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

“Χθες, επισκέφθηκα το αστυνομικό τμήμα της Πάφου για να μιλήσω με τον λοχία που είναι επικεφαλής της υπόθεσης και τον ρώτησα να μου πει με βάση την εμπειρία του, ποιά είναι η μέγιστη ποινή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας που υπήρξε στο παρελθόν. Σοκαρίστηκα και αηδίασα όταν άκουσα ότι ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, μια τόσο αποτρόπαια πράξη, μπορεί να δεχθεί ως μέγιστη ποινή τα τέσσερα χρόνια ενώ μπορεί να μειωθεί μάλιστα με καλή διαγωγ.

Πληροφορήθηκα επίσης ότι το πρόσωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητο που σκότωσε τον Κρίστιαν με την καταβολή ενός ποσού €3000, ως εγγύηση, κυκλοφορεί ελεύθερος αφού αυτό αποφάσισε ο δικαστής για το θάνατο του αδελφού μου. Πόση αδικία μπορεί μια οικογένεια να αντέξει; Πως μπορεί η δικαιοσύνη να δέχεται να μπορεί κάποιος να πληρώσει ένα χρηματικό ποσό για όση μεγάλη ζημιά ή έγκλημα μπορεί να έχει προκαλέσει;

Ο οδηγός αυτός έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονταν στα αυτοκίνητα που σποσπέρασε ενώ συνετρίβει συγκρούστηκε με δύο αθώα νεαρά αγόρια σκοτώνοντας το ένα απο αυτά. Ένα άσχημο τέλος που κανένας δεν θα ήθελε να συμβεί ούτε στον χειρότερό του εχθρό. ”

Η Λυδία Χαριλάου με την συγκεκριμένη ανάρτηση καλεί τον κόσμο να αντιδράσει σε αυτη την αδικία που συμβαίνει. Δεν πρόκειται να κρίνω εγώ τον οδηγό του αυτοκινήτου συμπληρώνει, αυτό θα το κάνει η Δικαιοσύνη, εκείνο που θέλω όμως είναι η υπόθεση να πάρει σύντομα τον δρόμο της για να εξεταστούν τα αδικήματα για εγκληματική αμέλεια, απερίσκεπτη οδήγηση θέτοντας σε κίνδυνο μια σειρά από ζωές, και ανθρωποκτονία.

Η Λυδία καλεί όλους να υπογράψουν τη συγκεκριμένη αίτηση.

Για να την υπογράψετε πατήστε ΕΔΩ. 

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ