25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΚΟΥΖΟΥΠΟΣ: Το ψέμα και η διαστρέβλωση είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο του Παύλιδη

Σκληρή είναι η απάντηση του πρώην Δημάρχου Γεροσκήπου Τάσου Κούζουπο προς τον νυν Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη με αφορμή τη δημόσια αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ του τελευταίου και του ΑΚΕΛ. Να θυμίσουμε ότι το ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον νυν Δήμαρχο για αδράνεια, στασιμότητα και κακούς χειρισμούς που δημιουργούνε στον Δήμο σε μια αποκαρδιωτική εικόνα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Να θυμίζουμε ότι προηγήθηκε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου η οποία έκανε λόγο για ενώ ακολούθησε η απάντηση του Δημάρχου με την οποία κάνει λόγο για μυθοπλασία και στείρα κριτική από πλευράς ΑΚΕΛ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση Τάσου Κούζουπου: 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εκτιμώ ότι η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου για τη σημερινή κατάσταση στον Δήμο Γεροσκήπου είναι αντικειμενική, κινείται και ευθυγραμμίζεται με την άποψη του μέσου δημότη και ταυτόχρονα λειτουργεί σαν καμπανάκι προς την εκτελεστική αρχή ώστε να αφυπνιστεί, να μπει μπροστά, να κινήσει τις διαδικασίες και να ωριμάσει έργα και δράσεις, που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας του δημότη Γεροσκήπου.

Πρέπει να επισημάνω ότι η απάντηση του Δημάρχου δεν με εκπλήσσει, καθώς είναι μια απάντηση-κλισέ που την χρησιμοποιεί όταν του ασκούν κριτική. Βέβαια, το περιεχόμενο της απάντησης του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά έχει σαν υπόβαθρο το ψέμα και τη διαστρέβλωση: για τον κ. Παυλίδη για όλα φταίει ο προηγούμενος. Είμαι ανοικτός σε διάλογο για κάθε σημείο που αναφέρεται στην επιστολή του ο Δήμαρχος για να απαντήσω. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι όλα ήταν τέλεια, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε στον Δήμο Γεροσκήπου τεράστια ώθηση και ανάπτυξη.

Βέβαια, η όποια συζήτηση για το παρελθόν δεν έχει να βοηθήσει άμεσα στην επίλυση θεμάτων ή προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος σήμερα. Συνεπώς, η κριτική που ασκείται τώρα, σε πραγματικό χρόνο, σε θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος,  τρέχοντα και επίκαιρα, έχει τη σημασία και την αξία της, ώστε να βοηθήσει την εκτελεστική εξουσία να γίνει πιο διεκδικητική, πιο στοχοπροσηλωμένη, πιο μεθοδική, και πιο αποδοτική ώστε μέσα από τη σύνθεση να επιταχύνει έργα και δράσεις, με μια πιο πλατειά βάση έγκρισης και αποδοχής.

Επτά χρόνια δημαρχίας Μιχάλη Παυλίδη και κανένα πολεοδομικό έργο δεν εκτελέστηκε και αυτό σημαίνει κάτι ή και πολλά. Το σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα σωστά (όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος) και να μην έχουμε αποτέλεσμα!

Αναφορικά με το πολεοδομικό έργο του Συνδετήριου Δρόμου ή της οδού Μάριου Τόκα, όπως αποφάσισε ο Δήμος εις μνήμην του καλλιτέχνη, έχουν παρουσιαστεί προσφυγές στην αναθεωρητική αρχή προσφορών και τρέχει ο Δήμαρχος με την βοήθεια άλλων να ξεπεραστούν τα προβλήματα για να προχωρήσει το έργο. Σου θυμίζω, Δήμαρχε, ότι προεκλογικά, τόσο σε φυλλάδιο σου όσο και στη συζήτηση με το Ράδιο Πάφος είχες αναφέρει ότι ο Συνδετήριος ξεκινά άμεσα, ενώ ο ανθυποψήφιος σου Γιαννάκης Μαλλουρίδης αναφέρθηκε σε επιπλοκές που θα εμπόδιζαν την έναρξη του έργου. Και άλλα υποσχεθήκατε προεκλογικά αλλά δεν… Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Για το ΚΕΝ Γεροσκήπου, επειδή η συμφωνία με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο της θητείας 2007-2011, και όχι από το προηγούμενο ή το νυν Δ.Σ., γνωρίζω από πρώτο χέρι, αφού υπέγραψα προσωπικά τη συμφωνία, ότι αυτή προβλέπει την παραχώρηση «κοινοτικού εξοπλισμού» (κτιρίων και γης), με την έκδοση πολεοδομικής άδειας. Η πολεοδομική άδεια εξεδόθη στις αρχές της πρώτης θητείας του κ. Παυλίδη, η συμφωνία δεσμεύει τον νέο ιδιοκτήτη (Τράπεζα Κύπρου), αλλά υπάρχει μια στασιμότητα στην υλοποίηση της απόφασης εδώ και πέντε χρόνια.

Για την παραλία δε θα πω πολλά, γιατί παραδεχτήκατε ουσιαστικά ότι δεν εξασφαλίσατε τις απαραίτητες, άδειες, εγκρίσεις, πιστώσεις κλπ. Εξάλλου, οι δημότες διαπιστώνουν από μόνοι τους τον κακό προγραμματισμό και τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν. Και ναι, η παραλία είναι εργοτάξιο όσο κι αν προσπαθείτε να πείσετε περί του αντιθέτου.

Επτά σχεδόν χρόνια αδράνειας είναι αρκετά. Το ΑΚΕΛ  Γεροσκήπου, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλει και θα πάρει πρωτοβουλίες για να ενεργοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα για μια νέα αναπτυξιακή και προοδευτική πορεία του Δήμου.

 

Τάσος Κούζουπος

Πρώην Δήμαρχος Γεροσκήπου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ