21.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Κορυφώνονται με λαμπρότητα στην Πάφο οι εκδηλώσεις για την εθνική επετείο της 28ης Οκτωβρίου

Κορυφώνονται και στην Πάφο οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που καλύπτει το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, κατάρτισε και συντονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, βασικοί συντελεστές της οποίας είναι ο Δήμος Πάφου, τα δημόσια εκπαιδευτήρια τη πόλης και η Εθνική Φρουρά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 6.30 το πρωί, μετά τις κωδωνοκρουσίες και το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από τη φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία της 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην έπαρση της σημαίας συμμετείχε και η Φιλαρμονική ενώ αποδόθηκαν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς. Η Φιλαρμονική διήλθε από τις λεωφόρους Γρίβα Διγενή, Νικόλαου Νικολαϊδη, Νεόφυτου Νικολαϊδη και τερμάτισε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου.

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, συμπαραστατούμενου από τον ιερό κλήρο της πόλης. Απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς θα απονέμει  τιμές και θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δρ. Γιώργος Κουτσίδης  Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Σαρανταπέντε λεπτά αργότερα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου από τις αρχές της Πάφου. Της δέησης θα προστεί ο Μητροπολίτης Πάφου  Γεώργιος. Ακολούθως θα αποδοθούν τιμές από απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 1115 θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Γεωργίου Γρίβα Διγενή, από την ΑΤΗΚ μέχρι και το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης,  η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή μαθητών εκπαιδευτηρίων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σπουδαστών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Παλαιών Πολεμιστών, μελών σωματείων και άλλων φορέων και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς. Της παρέλασης θα ηγείται η Φιλαρμονική.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, με τους άλλους επισήμους, από εξέδρα στον χώρων απέναντι από το Μνημείο Ηρώων Β Παγκοσμίου Πολέμου επί της Λεωφόρου Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόψε με την ανοικτή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, που παραθέτουν στις 7 η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ο Δήμος Πάφου και η Εθνική Φρουρά.

Προηγουμένως θα γίνει υποστολή της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, καθώς και απόδοση τιμών από απόσπασμα της ΕΦ υπό τους ήχος της Φιλαρμονικής.

Οι εκδηλώσεις στην Πάφο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησαν στις 24 του μηνός, με το γενικό σημαιοστολισμό των κτιρίων και των δρόμων, αλλά και κατοικιών και καταστημάτων από τους πολίτες, ενώ έγινε η καθιερωμένη στέψη  μνημείων από τα εκπαιδευτήρια Πάφου. Χθες πραγματοποιήθηκαν  ενδοσχολικοί εορτασμοί.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Α Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’  η καθιερωμένη πανδημοτική εορταστική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Πάφου, με κύριο ομιλητή τον Άντη Ροδίτη συγγραφέα –λογοτέχνη, με θέμα “Η 28η Οκτωβρίου 1940 και Εμείς, Εδώ, Σήμερα “ .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ