20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Κλαδεύονται κάθε χρόνο τα δέντρα στον κατασκηνωτικό χώρο, δηλώνει ο Κοινοτάρχης Κ.Πύργου

Το κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας προβαίνει σε κλάδεμα των δέντρων κάθε Άνοιξη, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Νίκος Κλεάνθους.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με την πτώση ευκαλύπτου στον κατασκηνωτικό χώρο της περιοχής και τον τραυματισμό τριών προσώπων, ο Κοινοτάρχης εξήγησε συγκεκριμένα ότι η κοινοτική αρχή προχώρησε στο κλάδεμα των δένδρων ανάμεσα στα οποία και τους ευκαλύπτους τον Μάιο, και αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Το περιστατικό του Σαββάτου, ανέφερε, ήταν ένα μεμονωμένο και απρόβλεπτο περιστατικό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο πρώτος συντηρητής του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου και σε κάποιες περιπτώσεις και Αυγούστου, παρατηρούνται κάποιες πτώσεις κλάδων ευκαλύπτου ακόμη και σε ημέρες που δεν πνέουν άνεμοι.

Εξήγησε ότι το Τμήμα Δασών εκεί και όπου κρίνει, προχωρεί σε κλάδεμα των ευκαλύπτων και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές που  είναι επισκέψιμες  όπως κατασκηνωτικούς χώρους, εκδρομικούς χώρους και άλλα πάρκα. Διευκρίνισε όμως ότι το κλάδεμα γίνεται σε χώρους όπου το Τμήμα έχει αρμοδιότητα.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε πως και στο παρελθόν σημειώθηκαν παρόμοια περιστατικά με πτώσεις ευκαλύπτων σε πάρκα στην Λευκωσία και για αυτό το Τμήμα Δασών εφαρμόζει πρόγραμμα.

Κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, εξηγώντας ότι τα δέντρα δεν είναι στατικά και έχουν δυναμική.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως μετά το περιστατικό στον Κάτω Πύργο το Τμήμα Δασών προχώρησε σε κλάδεμα των ευκαλύπτων στην περιοχή του κατασκηνωτικού χώρου Πόλης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ