15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ: Δεν ενδίδουμε σε πιέσεις και παρεμβάσεις επιχειρηματιών για την ανάπτυξη

Η Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου αισθάνεται την ανάγκη να παρέμβει στα τεκταινόμενα στον Δήμο Γεροσκήπου, σε σχέση με το θέμα των ασύμβατης κλίμακας προτιθέμενων αναπτύξεων διότι:

Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για έντονες παρεμβάσεις και πιέσεις των ενδιαφερομένων προς διάφορους Δημοτικούς Σύμβουλους. Ρωτούμε τον δήμαρχο αν γνωρίζει κάτι γι αυτές τις παρεμβάσεις και από πού αντλούν την πληροφόρηση τους για την πρόθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου στη ψηφοφορία.

Παρουσιάζονται θέματα χωρίς προεργασία και χωρίς επαρκή πληροφόρηση από τους υπηρεσιακούς προς βεβιασμένες ψηφοφορίες οι οποίες ενδεχομένως να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες της Γεροσκήπου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τίθενται θέματα με πιθανότητα πολύ σημαντικών παρενεργειών για το μέλλον της Γεροσκήπου, προς απόφαση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, που ενδεχομένως δεν διαθέτει την απαραίτητη Εμπειρία και Τεχνογνωσία

Ως εκ τούτου η Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου θέλει να τονίσει τα πιο κάτω:

α. Καταγγέλλονται οι πιέσεις και παρεμβάσεις  προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι να αποφασίσουν για τα θέματα που τίθενται ενώπιον τους.

β. Δεν πρέπει να εισάγονται σοβαρά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη των Συνεδριάσεων χωρίς να συνοδεύονται με εισηγητική έκθεση των Υπηρεσιακών με τις παραμέτρους και απόψεις της εμπλεκόμενης υπηρεσίας

γ. Θέματα που είναι πρωτόγνωρα σε ότι αφορά τις μελλοντικές θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις τους στην υφιστάμενη κοινωνική και οικονομική δομή της Γεροσκήπου πρέπει να αποτελούν αντικείμενο μετάκλησης ειδικών που να εκπονούν Μελέτες και/ή εισηγήσεις. Αυτό για τον επί πλέον λόγο ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σχεδόν στο σύνολο τους ενδεχομένως να μην έχουν επαρκή  επιστημονική γνώση για το ίδιο το αντικείμενο.

δ. Καταδικάζουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης – Για παράδειγμα δεν γίνεται η Εταιρεία που γνωματεύει αν υπάρχουν αρχαιότητες, να πληρώνεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο που δεν θα ήθελε να υπάρχουν αρχαιότητες……

ε. Με τρανό παράδειγμα την τεράστια εμπορική ανάπτυξη στον Δήμο Πάφου που κατάστρεψε σχεδόν όλα τα καταστήματα και τοπικούς εμπορευόμενους – ενώ θα έπρεπε να προηγηθεί Μελέτη Οικονομικών Επιπτώσεων που να τύχει έγκρισης, και με το παράδειγμα στην περιοχή Ποτίμων και τελευταία της Πόλης Χρυσοχούς που ένα μόνο πολυώροφο ξενοδοχείο κατάστρεψε τον χαρακτήρα του Τοπίου, πιστεύουμε ότι είναι μεγίστης σημασίας η διατήρηση της οικονομικής δομής αλλά και του φυσικού χαρακτήρα της περιοχής.

 Η έγκριση θεμάτων που άπτονται του μέλλοντος μιας πολιτείας δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα άγνοιας και ευκαιριακών πλειοψηφιών αλλά αποτέλεσμα επιστημονικής προσέγγισης και επαγγελματικής διακρίβωσης των πραγματικών μελλοντικών επιπτώσεων.

Διοικητικό Συμβούλιο Κίνησης Σωτηρίας Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ