24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Κατασκευή Αγκυροβολίου στην Πάφο

Η Κίνηση μας στέκεται δίπλα στον απλό Πολίτη της Πάφου που βρίσκεται σε απόγνωση, στον μικρομεσαίο Επιχειρηματία της Πόλης μας, που σήμερα υποφέρει εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και από Πολεοδομικά Λάθη που έχουν συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια από το επίσημο Κράτος.

Το ζητούμενο σε σχέση με το «Αγκυροβόλιο» είναι να μπορούν να σταθμεύουν Κρουαζιερόπλοια μεγάλου μεγέθους και να μπορούν να αποβιβάζουν τουρίστες με ευκολία, ασφάλεια και χωρίς αποτρεπτικό Κόστος για τους εν λόγω τουρίστες.

Η Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου υποστηρίζει την κατασκευή ενός Μόνιμου και Σταθερού Αγκυροβολίου, όπου, αφ’ ενός να δένουν τα Κρουζιερόπλοια σε κατάλληλο βάθος και αφ’ ετέρου να μπορούν με ελαφρά όχημα (μίνι bus ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή τραινάκι) να μεταφέρονται οι Τουρίστες στο Χερσαίο Χώρο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η υλοποίηση αυτού του Έργου πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ εν όψει των δυσκολιών της οικονομίας της Πάφου και να αποτελέσει ένα σημαντικό Έργο Υποδομής της Πόλης σε βάθος Χρόνου. Η Πάφος, όντας στο δυτικότερο γεωγραφικά σημείο της Κύπρου, αποτελεί στην ουσία την Θαλάσσια «είσοδο» προς την χώρα μας και υποστηρίζουμε ότι η Δημιουργία αυτής της Δυνατότητας Επιβάλλεται αφού διότι θα αναβαθμίσει το Τουριστικό Προϊόν της Κύπρου γενικότερα.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου, εισπράττει τεράστιο χρηματικό όφελος από την εκμίσθωση των Κέντρων Αναψυχής και του Λιμανιού, στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου και πιστεύουμε ότι πρέπει μέρος αυτών των λεφτών να δοθούν πίσω στην Πάφο σαν Αντισταθμιστικό Έργο Υποδομής.

 

 

Με εκτίμηση

Μιχάλης Χατζημιτσής,

Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Κίνησης Σωτηρίας Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ