17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Καταγγέλλουν Φαίδωνος οι Οικολόγοι- Συνεχίζεται η αποψίλωση του πρασίνου στην Πάφο (pics)

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τον Δήμο Πάφου, για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα του αστικού πρασίνου.

Στις κατά καιρούς συναντήσεις μας με τον Δήμαρχο Πάφου, καταθέταμε την ένσταση μας για τον τρόπο, που ο Δήμος αντιμετωπίζει την διαχείριση του πρασίνου.

Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της αγοράς, δεκάδες δένδρα έχουν αποκοπεί. Συνεργία του Δήμου με τρακτέρ στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν την περιοχή αποκόπτουν χωρίς αιτιολόγηση προστατευόμενα δένδρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πιστεύαμε με την πρόσληψη γεωπόνου, το φαινόμενο αυτό θα ανήκε στο παρελθόν. Δυστυχώς η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά πολλά δένδρα θυσιάζονται στο όνομα και μόνο του καθαρισμού. Αυτά που επιβιώνουν κλαδεύονται με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο. Οι καταγγελίες των πολιτών είναι καθημερινές και απόλυτα δικαιολογημένες.

Έχουμε σαν επαρχιακή επιτροπή στηρίξει τον Δήμαρχο Πάφου, στην προσπάθεια για κάθαρση και καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Στο ευαίσθητο περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης του αστικού πρασίνου, η διαφωνία μας με τον Δήμαρχο είναι κάθετη. Αναγνωρίζουμε ότι έχουν φυτευτεί πάρα πολλά δένδρα τα οποία όμως χρειάζονται δεκάδες χρόνια για να προσφέρουν τα αναμενόμενα.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αφαίρεση μεγάλων δένδρων.

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο όπως αφουγκραστούν τις ανησυχίες των πολιτών που διαμαρτύρονται καθημερινά και όπως δείξουν μια πιο συνετή πολιτική στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ