18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Κατέβασε και εσύ το app του ΠΑΦΟΣ 2017

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, οδεύοντας στην Πολιτιστική χρονιά του 2017, ανακοινώνει τη δημιουργία της εφαρμογής Pafos 2017 για android τηλέφωνα από την ομάδα του Zoom Cyprus.


Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου πως μέσα στον όγκο εργασιών που έχει ο Οργανισμός για να είναι πανέτοιμος για την επιτυχή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, θεωρεί  πολύ σημαντική την εφαρμογή  νέων μέσων που δίνει η Τεχνολογία  για να μπορέσει να υπάρξει όσο καλύτερη διάθεση της πληροφορίας, του προγράμματος αλλά και εξυπηρέτηση του κοινού για τις δράσεις του Οργανισμού.

image735 (2)

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Πατσαλίδης σημείωσε πως σε μια σύγχρονη πόλη και διοργάνωση χρειάζεται να υπάρχουν πάντοτε τα σύγχρονα εργαλεία.

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για μια φιλική για το χρήστη εφαρμογή, που θα ενημερώνει κυρίως για τις μηνιαίες εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, καθώς και για τους χώρους διεξαγωγής τους μέσα από τον διαδραστικό χάρτη που προσφέρεται μέσω της εφαρμογής.
Επιπρόσθετα, ο χρήστης θα μπορεί – όπως είπε- να επιλέγει την εκδήλωση που τον ενδιαφέρει για να λαμβάνει υπενθύμισή της.

Ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη από το Google Play Store.

Με αυτό το εργαλείο συνέχισε,” υπάρχει μια άμεση ενημέρωση, ένας εύκολος τρόπος για τον χρήστη να μπορεί να ενημερώνεται για το Πάφος 2017”.

O πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 ξεκαθάρισε ότι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν έχει απλά θέσει  ως στόχο τη διοργάνωση μιας χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις, με ένα φεστιβάλ, προσθέτοντας πως στόχος είναι να μείνουν πράγματα που μετά και το 2018 θα είναι πλέον τρόπος ζωής για αυτή την πόλη.

Ο κ. Πατσαλίδης μίλησε για μια πλήρη αρχική προσπάθεια που ωστόσο θα αποτελέσει ένα πλήρες οδηγό για την Πάφο, με αναφορές στην πολιτιστική ζωή στην Πάφο, με αναφορές για τα σημαντικά μνημεία επίσκεψης.

Στοχεύουμε, είπε, “στην προώθηση και ενημέρωση από το αεροδρόμιο μέχρι τα ξενοδοχεία να τους γνωστοποιήσουμε για αυτό το application,  το οποίο είναι δωρεάν “ .

​Εξέφρασε τέλος την ελπίδα  το Πάφος 2017 να μπορέσει να εμπλουτίσει τις εφαρμογές αυτές με αντίστοιχη εφαρμογή και σε άλλους τύπους κινητών και ακολούθως ευχαρίστησε την ομάδα  Zoom Cyprus,  που αποτελεί δημιουργό της εφαρμογής

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου  εκ μέρους της ομάδας, είπε πως δημιουργός της εφαρμογής είναι η ομάδα Zoom Cyprus που αποτελείται από τον ίδιο, τον Χαράλαμπο Ξηναρή και την Σαλώμη Ευριπίδου, η οποία, μετά από ένα αριθμό προτάσεων από ομάδες, άτομα και εταιρείες για δωρεάν δημιουργία εφαρμογής στον Οργανισμό Πάφος2017, ανέλαβε το σχεδιασμό και τη δημιουργία της χωρίς κανένα κόστος για τον Οργανισμό.

Η ιδέα, είπε,  είναι η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για να μπορεί ο κόσμος εύκολα να βρίσκει τις εκδηλώσεις και την Πολιτιστική κληρονομιά της Πάφου. Εμείς συνέχισε ως Παφίτες “είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να κάνουμε αυτή την προσπάθεια και να είμαστε μπροστά στις εξελίξεις στην Τεχνολογία”.

Όπως επεξήγησε, η εφαρμογή Pafos 2017 είναι διαθέσιμη στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και απευθύνεται τόσο στο ελληνόφωνο, αλλά και το ξένο κοινό.

Επεξήγησε ωστόσο πως η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για android συσκευές  ενώ γίνονται προσπάθειες για άλλες πλατφόρμες.

Σημειώνεται πως μέχρι την Παρασκευή επισκέφτηκαν την σελίδα γύρω στα 400 άτομα και την κατέβασαν γύρω στα 340.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ