21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Κακόβουλη ενέργεια η φωτιά στην Τσάδα- Τέθηκε υπό έλεγχο

Μεγάλη πυρκαγιά στην Τσάδα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική υπηρεσία  της Πάφου ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία εκτιμά  από τις προκαταρκτικές εξετάσεις πως  πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια  αφού η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρία διαφορετικά μέτωπα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε το μήνυμα στις 15:40 ότι φωτιά είχε εκδηλωθεί σε τρία διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Τσάδας.

Άμεσα ανταποκρίθηκαν πέντε οχήματα του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας , ένα καδενοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης , ένα βυτιοφόρο όχημα της κοινότητας Τσάδας καθώς και ένα βυτιοφόρο όχημα του Μύνθης Γκόλφ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης στο έργο κατάσβεσης συνέδραμαν και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και δύο ελικόπτερα που έχει εκμισθώσει η ΚΔ.

Ο κ. Κεττής είπε πως μέχρι στιγμής η φωτιά κατέκαυσε 4 εκτάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και η φωτιά εκδηλώθηκε συνέχισε, νότια της Τσάδας .

Ένα μέτωπο της φωτιάς ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση και των δύο άλλων μετώπων.

Οι εξετάσεις για την αιτία της πρόκλησης των φωτιά θα συνεχιστούν μετά την κατάσβεση της με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ