29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Κακοκαιρία προσεχώς με βροχές, χιόνια και ενισχυμένους ανέμους [ΒΙΝΤΕΟ]

Iσχυρή σφήνα ύφεσης σε συνδυασμό με εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων θα αρχίσουν να κατηφορίζουν την Τρίτη από την βορειοδυτική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια με επέκταση προς την κεντροανατολική Μεσόγειο και θα ακολουθήσουν ανατολική πορεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, η σφήνα ύφεσης κατά την διάρκεια του μεσημεριού της Τρίτης θα βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη και λόγω της ανύψωσης του Αζορικού αντικλώνα στην δυτική Ευρώπη, αλλά και λόγω της κίνησης του άξονα του ανατολικότερα, η σφήνα ύφεσης θα κατηφορίσει γρήγορα νοτιοανατολικά καθώς ενισχύεται.

Μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, η ισχυρή σφήνα ύφεσης θα έχει κατηφορίσει μέχρι τα Βαλκάνια, με επέκταση προς την κεντροανατολική Μεσόγειο όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Ακολούθως, η ισχυρή σφήνα ύφεσης θα συνεχίσει αρχικά την νοτιοανατολική της πορείας και έπειτα θα κινηθεί βορειοανατολικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από τα νοτιοανατολικότερα τμήματα του χαμηλού βαρομετρικού που θα βρίσκεται προς Βαλκάνια – Μαύρη Θάλασσα. Ως αποτέλεσμα, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ενισχυμένο και σχετικά θερμό νότιο/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα. Μέσα σε αυτή την περίοδο, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από το θερμό μέτωπο του χαμηλού, όπου και αναμένονται πυκνές ομιχλές στα ορεινά.

Αύριο Τρίτη, θα παρατηρηθεί σταδιακή αύξηση των νεφώσεων, όπου από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.

Την Τετάρτη, οι βροχές θα παραμείνουν τοπικές, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής να συγκεντρώνονται στο δυτικό μισό του νησιού. Οι νότιες/νοτιοδυτικές πλαγιές του Τροόδους αναμένεται να ευνοηθούν από ορογραφικές βροχές/ορογραφική ενίσχυση, όπου και αναμένονται αξιόλογα ύψη βροχής.

Την Πέμπτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, όπου γραμμή λαίλαπας (squall line) θα διασχίσει το νησί από τα δυτικά. Σε αυτή την φάση, αναμένεται να επηρεαστούν όλες οι περιοχές από βροχές, αλλά και τοπικές καταιγίδες. Mε το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και προοδευτικά αναμένεται να παρατηρηθούν χιονοπτώσεις αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενώ από το απόγευμα προς βράδυ θα επεκταθούν και λίγο χαμηλότερα.

Το άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές/καταιγίδες και χιόνια θα συνεχίσει και την Παρασκευή κατά διαστήματα, με τα χιόνια να συνεχίσουν να επεκτείνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, παραμένοντας όμως περιορισμένα σε υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων περίπου με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο, χιόνια να παρατηρηθούν σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα.

Διαβάστε περισσότερα στο kitasweather πατώντας ΕΔΩ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ