20.9 C
Paphos
Monday, May 20, 2024

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα (28/10/2019) αναμένεται να εκδηλωθούν αρκετές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου κάποιες από αυτές θα είναι ισχυρές.

Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας, κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν την εκδήλωση κυρίως μονοκυτταρικών (Pulse Severe) και πολυκυτταρικών καταιγίδων.

Οι κίνδυνοι από τέτοιου είδους καταιγίδες είναι ισχυρές βροχοπτώσεις, ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο έως 3 εκατοστά. Σε περίπτωση μεμονωμένης καταιγίδας, υπάρχει μικρό ενδεχόμενο να είναι υπερκυτταρική. Επίσης, οι καταιγίδες υπερκύτταρα είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ανεμοστρόβιλων, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβεί, καθώς ένα πολύ μικρό ποσοστό τέτοιων καταιγίδων καταφέρνει να δημιουργήσει ανεμοστρόβιλο. Επίσης στο θαλάσσιο χώρο του νησιού οι συνθήκες θα υποστηρίζουν την δημιουργία υδροστρόβιλων σε καταιγίδα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τοπικά οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών ή λιγότερο.

Λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα καθώς και λόγω κατολισθήσεων, μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή και το εύρος αναμενόμενης βροχής.

Ισχύει από: 06:00 Τ.Ω, 28/10/2019. Μέχρι 18:00 Τ.Ω, 28/10/2019.

Ώρα έκδοσης: 23:45 Τ.Ω, 27/10/2019.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ