22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ισχυρό ανατολικό ρεύμα αρχίζει να επηρεάζει την Κύπρο με ισχυρούς ανέμους και σκόνη

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο και αντικυκλώνας ανατολικά της Κύπρου, θα συντηρούν ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας απόψε και κυρίως αύριο. Το βαρομετρικό χαμηλό επεκτείνεται μέχρι τη Βόρειο Αφρική και έχει σηκώσει πυκνή σκόνη η οποία προς το παρόν στροβιλίζεται μέσα στο βαρομετρικό χαμηλό. Αύριο βράδυ προς Τρίτη, το βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει το νησί μας από τα δυτικά και αναμένεται να μας επηρεάσει με σκόνη.

Ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ και στα νότια παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα νότια παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά πολύ ισχυροί 6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, 27 στα δυτικά παράλια και 16 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην ατμόσφαιρα αναμένεται να αρχίσει να εμφανίζεται σκόνη. Οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και 2 στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρά θα υπάρχει σκόνη κατά διαστήματα.

Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ