24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ικανοποιητικό το θήραμα μέχρι στιγμής στην Επαρχία Πάφου

Ικανοποιημένοι έμειναν οι περισσότεροι κυνηγοί από το θήραμα κατά την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση για το κυνήγι του λαγού, της πέρδικας και της φραγκολίνας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυνηγίου και  Άγριας Ζωής Πάφου Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη.


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, σύμφωνα με μετρήσεις που έχει προβεί η Υπηρεσία Θήρας μέχρι τις 10:00 το πρωί επί συνόλου 70 κυνηγών που έλεγξαν κτυπήθηκαν 6 λαγοί, 59 περδίκια, δύο φραγκολίνες και 6 φάσες.

Σύμφωνα με τον κ. Πιττοκοπίτη, το θήραμα θεωρείται ικανοποιητικό υπό τις περιστάσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου κυνηγός από την Επαρχία Πάφου, ο Γιαννάκης Ζαχαρία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ξεκίνησε το κυνήγι από νωρίς το πρωί και μέχρι στιγμής έπιασε ένα λαγό και δύο περδίκια.

Υπήρχαν ωστόσο και οι κυνηγοί που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το θήραμα. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο κυνηγός Άκης Μαυρομμάτης, ο οποίος ανέφερε πως η ξηρασία περιόρισε το θήραμα. Άλλος κυνηγός, ο Μιχάλης Μιχαήλ ανέφερε πως “κάθε χρόνο και χειρότερα”.

Η περιοχή της Ίνειας θεωρείται από τους καλύτερους βιότοπους της Επαρχίας για κυνήγι, σύμφωνα με τον Πλαστήρα Σάββα, κάτοικο του χωριού, ο οποίος είπε πως η περιοχή της Ίνειας είναι ιδανική αφού διαθέτει μεγάλη έκταση και στερεό έδαφος και για αυτό επιλέγεται από χιλιάδες κυνηγούς σε κάθε κυνηγετική εξόρμηση.

Ο κυνηγός Σάββας Σωτηρίου ανέφερε πως τρεις κυνηγοί έπιασαν επτά περδίκια. Ο κυνηγός Κώστας Δρουσιώτης ανέφερε ότι “Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ικανοποιητικό το θήραμα αλλά πιάσαμε 3 με 4 περδίκια ο καθένας.”

image735

Κυνηγοί που μίλησαν στο ΚΥΠΕ είπαν πως εφάρμοσαν τους κανόνες του κυνηγίου. Ο νόμος, είπαν, είναι αυστηρός και δεν μπορούν να παρανομούν, προσθέτοντας πως “xωρίς κανόνες δεν υπάρχει κυνήγι”.

Εν τω μεταξύ 64χρονος  κατηγορήθηκε γραπτώς γιατί κυνηγούσε χωρίς άδεια στην περιοχή Γουδί της Επαρχίας Πάφου.

Από έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του 64χρονου εντοπίστηκαν επίσης ένα στημένο όπλο καθώς και 31 πλήρη φυσίγγια.

Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα και αφέθηκε ελεύθερος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ