21.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

Θεατρικά νέα της Πάφου

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Πάφος 2017», αποχαιρέτησε την όμορφη πόλη της Πάφου, θέτοντας στέρεες βάσεις για μια ουσιαστική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωης της πόλης.

Ξεκινώντας αρχικά από τις υποδομές: ανακαίνιση και νέα διαμόρφωση του Μαρκίδειου Δημοτικού θεάτρου, του κινημ/φου Οθελλος στο πολυχώρο Αττικόν (και θερινό), το θεατράκι στο Χάνι του Ιμπραήμ κτλ., ένας διαφορετικός άνεμος φυσάει στην πόλη δημιουργώντας  την άμεση «ανάγκη» και για εγχώρια πολιτιστική/ θεατρική ανάπτυξη.

Οι δεκάδες, εκατοντάδες δράσεις, εκδηλώσεις, παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις τέχνης που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του 2017, με κορυφαία για το θέατρο, τις «Τρωάδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Τερζόπουλου, καθώς επίσης και  η για πρώτη φορά πραγματοποίηση ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Μονοδράματος», με Καλλιτεχν. Διευθυντή τον σκηνοθέτη Μηνά Τίγκιλη, αντικειμενικά,  προσέδωσαν νέα πνοή στη πολιτιστική ταυτότητα της Παφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι Περι-Οδεύοντες είναι μια προσπάθεια συνεργασίας Ηθοποιών που ζουν στη Πάφο που με την καθοδήγηση σε οργανωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο του Μ.Τιγκιλη, θα παρουσιάσουν το καλοκαίρι του 2018 στα πλαίσια του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση 2018» σε κοινότητες της Πάφου καταρχάς και εν συνεχεία στη πόλη και τους μεγάλους Δήμους της επαρχίας αλλά και την υπόλοιπη Κύπρο, την ηθογραφική κωμωδία του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Το Φιόρο του Λεβάντε», έργο που δεν έχει ανεβεί ξανά από επαγγελματικό θίασο στην Κύπρο. Στη προσπάθειά τους αυτοί οι 7 νέοι ηθοποιοί από τη Πάφο, θα έχουν την βοήθεια έμπειρων συντελεστών από άλλες πόλεις όπως ο σκηνογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος, αλλά και ηθοποιών όπως η κυρία Ιωάννα Σιαφκάλλη κ.α. που τα ονόματα τους μαζί με τη διανομή και το πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου.

Όμως οι Περι-Οδεύοντες, θέλουν να δημιουργήσουν, να «μεγαλώσουν» και το θεατρόφιλο κοινό, που δεν εχει συχνα την ευκαιρία ειδικα το χειμώνα να παρακολουθήσει σημαντικές θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν με επιτυχία σε άλλες πόλεις. Γι αυτό και με ιδιαιτερη χαρά, παρουσιάζουν τη Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 8.30 μμ, στο νεότευκτο Μαρκίδειο, στην νέα παραγωγή του θεάτρου «Versus» της Λεμεσού, «Luna Rossa», μια ξεκαρδιστική  κωμωδία που βασίζεται στην υπόθεση και τους χαρακτήρες της ιταλικής ταινίας, «Perfetti Sconoscioutti» σε σκηνοθεσία του Μηνά Τίγκιλη., πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΘΑΛ.

Προπώληση εισιτηρίων:

TIME OUT KIOSK: Ακαμαντίδος Ιουλιανού 2, τηλ. 26 949522

(12 € αντί κανονικής τιμής 15 €)

«Let them eat cake»: Αγίου Θεοδώρου 2, τηλ. 26- 221462

(12 € αντί κανονικής τιμής 15€)

ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΕΣ- Συνεργασία Ηθοποιών Πάφου

– Τηλέφωνα /Κρατήσεις: 99120263, 99044684

(12 € αντί κανονικής τιμής15€) και στο

Ταμείο του Μαρκιδείου (την ημέρα της παράστασης 20 Απριλίου, Ώρες: 6.30-8.30 μμ

(15 € κανονικό και 12€ μειωμένο)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ