18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Η πιο πράσινη κοινότητα της Πάφου!!! Παράδειγμα και στολίδι!

Με το βραβείο “Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου” σε δύο κατηγορίες, βραβεύτηκε η Κισσόνεργα από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Κ.Σ. Κισσόνεργας, σε  συνέχεια σχετικού διαγωνισμού και αξιολόγησης που έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, η Κισσόνεργα έλαβε βραβείο `Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου` σε δύο κατηγορίες.

Στην κατηγορία Διαχείριση Αποβλήτων  για το έργο «1η Κοινότητα στην Ανακύκλωση` και στην κατηγορία Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση  για το έργο «1η Κοινότητα στην εφαρμογή σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας στον οδικό φωτισμό (φώτα LED).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού αναφέρει στην ανακοίνωση του, πως η  βράβευση της Κισσόνεργας ως `Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου` είναι πολύ τιμητική για την κοινότητα και τους πολίτες της, αφού αποτελεί αποτέλεσμα στοχευόμενων  πολιτικών και  συντονισμένων προσπαθειών διαφώτισης  που εφαρμόζει το Κ.Σ. Κισσόνεργας τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτούς που αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια είναι τους Κισσονεργίτες, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στα καλέσματα και στις πράσινες πολιτικές που εφαρμόζει το Συμβούλιο ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της ανακύκλωσης όπου για χρόνια η Κισσόνεργα διατηρεί την πρωτιά σε αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών ανά κάτοικο.

Η βράβευση της Κισσόνεργας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο και η επίδοση του Βραβείου και της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ