17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Η Πέγεια στα πιο ωραία της! Όπως της αξίζει!

Αλλάζει εικόνα ο Δήμος Πέγειας με έργα που αφορούν φωτισμό, ασφαλτόστρωση, πεζόδρομο και άλλα, που αποδίδονται στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πέγειας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως το 2019 τροχιοδρομήθηκαν σειρά έργων στον Δήμο του με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, τη  μετατροπή του Δήμου Πέγειας σε ένα κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού και ταυτόχρονα τη κατάκτηση ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για όλους τους δημότες.

Ενδεικτικά ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στην τοποθέτηση νέου οδικού φωτισμού έναντι δαπάνης 430 χιλ. ευρώ με την αλλαγή των λαμπτήρων και την τοποθέτηση νέων, οικονομικών και πιο φωτεινών, σε όλη την περιοχή της Πέγειας, σημειώνοντας πως η εξοικονόμηση από την τοποθέτηση του νέου οδικού φωτισμού αγγίζει το 56%.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου, συνέχισε, ολοκληρώθηκε και το έργο του ηλεκτροφωτισμού  του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Γεωργίου Πέγειας δαπάνης 110 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, ο ηλεκτροφωτισμός και η ηλεκτροδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Γεωργίου ήταν ένα αίτημα τόσο των επαγγελματιών ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και των εκατοντάδων επισκεπτών της περιοχής.

Όπως ανέφερε, ο Δήμος Πέγειας μετά από πολλές συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες έχει καταφέρει να υλοποιήσει το έργο του ηλεκτροφωτισμού ολόκληρης της περιοχής, γεγονός το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποτροπή των κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών από τις βάρκες και τα υποστατικά της περιοχής.

Σε σχέση με τον παραλιακό πεζόδρομο ο κ. Λάμπρου είπε πως οι προσφορές θα προκηρυχθούν τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Πέγειας, πρόκειται για πολεοδομικό έργο, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Ακόμη σημείωσε, προωθείται και το 2ο τμήμα του παραλιακού πεζόδρομου από τον Κόλπο των Κοραλίων μέχρι τις Θαλασσινές Σπηλιές.

Αναφορικά με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της Πέγειας ο κ. Λάμπρου είπε πως το κόστος των εργασιών που διεξάγονται εντός του πυρήνα του Δ. Πέγειας ανέρχεται γύρω στα 300 χιλ. ευρώ.

Σε σχέση με το Δημοτικό Στάδιο Πέγειας πολλαπλών χρήσεων και χωρητικότητας 3.828 θέσεων ο  κ. Λάμπρου είπε πως σε μια νέα προσπάθεια η τοπική αρχή προωθεί τη δημιουργία βοηθητικού γηπέδου που θα περιλαμβάνει αποδυτήρια και αποχωρητήρια αλλά και τοποθέτηση χορτοτάπητα.

Ο Δήμαρχος Πέγειας αναφέρθηκε και στο βιβλίο της Πέγειας που ήδη γράφεται και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου δύο μήνες με το κόστος να ανέρχεται στις 40 χιλ. ευρώ. Στο βιβλίο, σημείωσε, καταγράφεται η ιστορία της Πέγειας από τα αρχαία χρόνια και θα διατίθεται προς πώληση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ