19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Η Πάφος χρειάζεται να αποκτήσει επιτέλους προβλήτα!!! Μέχρι πότε θα βλέπουμε αυτές τις εικόνες;

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο με την ονομασία “Seabourn” , αγκυροβόλησε χθες το πρωί έξω από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου, με αποτέλεσμα να επανέρχεται το θέμα της αναγκαιότητας κατασκευής προβλήτας  στην Κάτω Πάφο.

Το πλοίο με σημαία από τις Μπαχάμες αφίχθηκε στις 08:00 το πρωί στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου από το νησί της Σύμης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το κρουαζιερόπλοιο είχε πλήρωμα 415 άτομα και επιβάτες 548. Όλοι οι επιβαίνοντες  κατά το πλείστον Ευρωπαίου αποβιβάστηκαν με σωστικές λέμβους και στην συνέχεια ακολούθησαν πρόγραμμα εκδρομών εντός της ελεύθερης Κύπρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι επιβάτες του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου  αναμένεται να αναχωρήσουν  στις 16:00 για Ρόδο.

Η σημερινή επίσκεψη στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου επαναφέρει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα  δημιουργίας προβλήτας, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βορκά πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης  του Δήμου Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Βορκάς, ανέφερε πως είναι η πολλοστή φορά που κρουαζιερόπλοιο επισκέπτεται την Πάφο και κάθε φορά που τέτοιου μεγέθους πλοία  καταφθάνουν στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου αναδεικνύεται το πρόβλημα της έλλειψης αγκυροβολίου.

Από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνέχισε, φαίνεται να υπάρχει η επιθυμία ωστόσο καμία εξέλιξη δεν έχει παρατηρηθεί.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως ο συνδυασμός της κατασκευής μαρίνας  στα Πότιμα και αγκυροβολίου δεν αποτελεί λύση, αφού , όπως εξήγησε, το ζητούμενο ήταν ανέκαθεν να δημιουργηθούν εκείνα τα εχέγγυα και η πρακτική δυνατότητα για να αποβιβάζεται κόσμος από μεγάλα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το λιμανάκι της Κάτω Πάφου και όχι την περιοχή στην οποία προγραμματίζεται να ανεγερθεί η μαρίνα.

Ο κ. Βορκάς σημείωσε πως στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία δύο τουριστικών πόλεων έλξης, με την δημιουργία της μαρίνας στα Πότιμα στην Κισσόνεργα και με τη δημιουργία αγκυροβολίου στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ