23.9 C
Paphos
Wednesday, May 1, 2024

Η Πάφος παρέμεινε πρωταθλήτρια στις πωλήσεις ακινήτων

Η Πάφος  κατάφερε να παραμείνει πρώτη  στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές και επενδυτές τόσο Ευρωπαίους αλλά και από τρίτες χώρες και το 2018 με ποσοστό 40.2% σε σύγκριση με τη Λεμεσό, η οποία ακολουθεί με 29.8%. Η Λάρνακα είναι η τρίτη με 14.1% και τέλος η Αμμόχωστος με 11,4% και τελευταία η Λευκωσία με μόλις 5.5%.

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, κατατέθηκαν συνολικά 1.410 συμβάσεις πώλησης ακινήτων από ξένους αγοραστές, από τις οποίες 413 κατατέθηκαν από πολίτες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και 997 από υπηκόους τρίτων χωρών. Ο συνολικός αριθμός συμβάσεων πώλησης περιουσιακών στοιχείων που κατατέθηκαν στα Γραφεία του Κτηματολογίου αυξήθηκε κατά 38% σε 2.784 σε σύγκριση με τα 2.011 που κατατέθηκαν κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017. Επίσης ο αριθμός των συμβάσεων πώλησης ακινήτων που κατατέθηκαν τον Απρίλιο του 2018 αυξήθηκε κατά 23% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017. Ακολούθησαν επίσης αυξήσεις κατά 23% το Μάρτιο, 46% τον Φεβρουάριο και 64% τον Ιανουάριο.

Η Πάφος πλέον εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται αναμορφώνοντας την πολεοδομική της ταυτότητα και εικόνα ώστε να καταστεί ένας ανταγωνιστικός προορισμός και τόπος προσέλκυσης των ξένων επενδυτών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Πάφος μπόρεσε επίσης τα τελευταία χρόνια να έρθει στο επίπεδο Μεγαλοπόλεων τεχνολογικώς προηγμένων κρατών προσφέροντας σε κατοίκους και επισκέπτες νέες σύγχρονες και πρωτοποριακές προοπτικές. Η οικοδόμηση μιας μοντέρνας σύγχρονης και έξυπνης πόλης συνέτηκε στην επίτευξη ολικής βελτίωσης στην ποιότητα ζωής, στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και κάλυψη όλων των αναγκών.

H Πάφος λοιπόν φαίνεται ότι βρίσκεται στην ελίτ με άλλες νέες και μοντέρνες πόλεις, σαν πιο αναδυόμενος και ελκυστικός προορισμός για Τουρισμό, επενδύσεις και μόνιμη κατοικία. Η σύνδεση της Πάφου σαν γενέτειρα, με την Θεά Αφροδίτη έρχεται να δώσει μεγαλύτερη αίγλη στην νέα, μοντέρνα, έξυπνη και ζωντανή πόλη της Μεσογείου όπου τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά της διαμάντια την κατατάσσουν στις σύγχρονες πόλεις του 21ου αιώνα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ