19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Η Πάφος και το Πετρίδειον Ίδρυμα τίμησαν τον Ολυμπισμό και την αθλητική ιστορία της πόλης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και στην παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο αθλητικό συμπόσιο που διοργάνωσε το Πετρίδειον Ίδρυμα με τίτλο «Ο Ολυμπισμός μέσα από τα μάτια Ολυμπιονικών», το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 στην Πάφο.

Στους χαιρετισμούς τους τόσο ο αντιπρόσωπος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού όσο και ο Αντιδήμαρχος Πάφου κ. Μάκης Ρουσής εκ μέρους του Δήμου Πάφου συγχάρηκαν το Πετρίδειον Ίδρυμα για την εξαίρετη πρωτοβουλία ενώ καλωσόρισαν τους επίσημους προσκεκλημένους – Ολυμπιονίκες αναφέροντας ότι αποτελεί τιμή η παρουσία τους αλλά και μια ευκαιρία μεταλαμπάδευσης των αρχών του Ολυμπισμού στην Κύπρο.

www.fotolarko.com.cy
www.fotolarko.com.cy

Επίσημοι προσκεκλημένοι του συμποσίου ήταν ο χάλκινος Ολυμπιονίκης και «αθάνατος», μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και υπεύθυνος για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004, Ντένις Όσβαλτ, η χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης Γιώργος Μαυρωτάς, οι Ολυμπιονίκες Βάσω Καραντάσιου (μπιτς βόλεϊ) και Νίκος Ρουμελιώτη (πετόσφαιρα) και ο «Δράκος» της Ελληνικής Καλαθόσφαιρας που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες ως αθλητής και προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δυστυχώς η κ. Βούλα Πατουλίδου λόγω μιας χειρουργικής επέμβασης δεν κατέστη δυνατό να είναι παρούσα αλλά απέστειλε οπτικογραφημένο μήνυμα όπου ανέφερε ότι ένας Ολυμπιονίκης γνωρίζει να αγωνίζεται, να συναγωνίζεται και να ανταγωνίζεται πειθαρχώντας σε αρχές και κανόνες που είναι κεντρική ιδέα της ζωής και άρα οι Ολυμπιονίκες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές ενώ ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου.

Οι παρόντες επίσημοι προσκεκλημένοι έκαναν τη παρέμβαση τους μέσω μιας σύντομης ζωντανής συνέντευξης (τετατετ). Πριν τα τετατετ προβλήθηκε ένα βίντεο αφιέρωμα στο Πετρίδειον Ίδρυμα και στους επίσημους προσκεκλημένους όπου μέσα σε 3 περίπου λεπτά αναδείχθηκε το μεγαλείο και η προσφορά του καθενός.

www.fotolarko.com.cy
www.fotolarko.com.cy

Ο κ. Ντένις Όσβαλντ μέσω της πολυετής εμπειρίας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες συμβούλεψε τα παιδιά και τους γονείς πώς να επιλέγουν το άθλημα που επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικά ενώ μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ανέκδοτες ιστορίες από την εμπειρία τους στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 20014 αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Οι Έλληνες είναι όπως το συρτάκι, ξεκινούν σιγά-σιγά και μετά επιταχύνουν».

Ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ανέφερε ότι ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο αφού μαθαίνεις πράγματα που δεν τα μαθαίνεις ούτε στο πραγματικό σχολείο, ούτε σε κανένα φροντιστήριο ακόμη ούτε και στην οικογένεια. Επίσης επισήμανε ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπετε η σχολική εκπαίδευση και ότι και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν.

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης αφού συμφώνησε με το Δημήτρη Διαμαντίδη αναφέροντας ότι αν ξανάπαιζε ένα αγώνα αυτός θα ήταν ο τελικός στο Μουντομπάσκετ 2006 εναντίον των Ισπανών, τόνισε, με σαφείς αιχμές, ότι αν θέλουν οι ομάδες να προοδεύσουν πρέπει να επιλέγουν τους καλύτερους προπονητές.

Η κ. Βάσω Καραντάσιου αναφέρθηκε στην περηφάνια που νιώθουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και τόνισε ότι η προβολή της Ελλάδος και η περηφάνια που νιώθουν αποτελούν βασικό κίνητρο των προσπαθειών και των θυσιών τους.

Ο κ. Νίκος Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο όνειρο συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πικρή εμπειρία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας εναντίον της Σερβίας όπου η ήττα τους στέρησε ένα μετάλλιο ενώ προέτρεψε τους γονείς να μην πιέζουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και να επιδεικνύουν την ανάλογη συμπεριφορά.

Ακολούθησε οι βράβευση των Ολυμπιονικών από τις τοπικές αρχές της πόλης και το Πετρίδειον Ίδρυμα. Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση αθλητών-προτύπων τοπικών σωματείων της Πάφου οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό και οι οποίοι παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους από τους Ολυμπιονίκες προσκεκλημένους. Η επιλογή των 15 αθλητών έγινε από το Δ.Σ. καθενός από τα σωματεία τα οποία στηρίζονται από το Πετρίδειον Ίδρυμα σύμφωνα με τη διαθήκη του μακαριστού Χριστόδουλου Πετρίδη.

Ευχαριστίες αξίζουν στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την στήριξη της, τον αξιότιμο Δήμαρχο Πάφου που έθεσε το συμπόσιο υπό την αιγίδα του, το Χορηγό Φιλοξενίας, Amphora και Capital Coast και τους υποστηρικτές Τυπογραφείο Τάκης Κωνσταντίνου, Savvas Pottery και Φώτο Λάρκο.

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου ευελπιστώντας να πάνε ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ όπως προστάζει και το Ολυμπιακό μόττο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ