17.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

Η Πάφος διεκδικεί τις Σχολές Καλών Τεχνών, Αρχαιολογίας και το ΑΞΙΚ λέει το ΕΒΕ 

Η ανάπτυξη του τομέα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα προσδώσει σημαντικά πνευματικά, πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στην Επαρχία Πάφου, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι δικαιωματικά η Πάφος ζητά όπως οι Δημόσιες Σχολές Καλών Τεχνών και η Σχολή Αρχαιολογίας δημιουργηθούν στην πόλη. 



Προς υλοποίηση του δεδηλωμένου στόχου για προώθηση της Κύπρου ως περιφερειακού και διεθνούς κέντρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ανάπτυξη του «εκπαιδευτικού τουρισμού», το Κράτος πρέπει να παράσχει τα αναγκαία κίνητρα και διευκολύνσεις, σημείωσε.

Παράλληλα, συνέχισε, η δημιουργία δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων και η λειτουργία τους σε όλη την Κύπρο, όπως είπε, θα συμβάλει στην ακαδημαϊκή αποκέντρωση και την ισομερή ανάπτυξη και τόνωση όλων των επαρχιών καθώς και την αξιοποίηση διαφόρων περιφερειακών ιδιαιτεροτήτων και πλεονεκτημάτων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ακόμη πως «η Πάφος λόγω της ιστορίας, της παράδοσης, της ολόχρονης τουριστικής υποδομής και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων της, δικαιωματικά απαιτεί τις Δημόσιες Σχολές Καλών Τεχνών και τη Σχολή Αρχαιολογίας.»

Παράλληλα πρόσθεσε, οι φορείς της Πάφου διεκδικούν τη μεταφορά του ΑΞΙΚ στην πόλη της Πάφου, αφού η Επαρχία αποτελεί την κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη της Κύπρου, με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο αριθμό των τουριστικών μονάδων που παραμένουν σε λειτουργία τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου σε διάφορες συναντήσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ), στην οποία συμμετέχει και το Επιμελητήριο τέθηκε, – όπως είπε- το καθολικό αίτημα της Επαρχίας για επέκταση της Δημόσιας Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης και στην Πάφο, με τη δημιουργία των πιο πάνω σχολών.

Υποστήριξε δε, πως μέσω της ΣΕΚΟ, συνεχίζονται σε οργανωμένη βάση οι ενέργειες για να ικανοποιηθεί το καθολικό αίτημα όλων των φορέων της Επαρχίας για στέγαση του ΑΞΙΚ στην πόλη. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ