24.9 C
Paphos
Saturday, May 18, 2024

Η Οσία Βρυαίνη στα Μανδριά της Πάφου και τα θαύματα

Με κάθε λαμπρότητα τιμάται και φέτος η εορτή της Οσίας Βρυαίνης στα Μανδριά της Επαρχίας Πάφου.


Το μικρό εκκλησάκι με πανοραμική θέα, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, άρχισε από χθες να κατακλύζεται από κόσμο, αφού είναι η μοναδική εκκλησία σε όλη την Κύπρο που είναι αφιερωμένη στη συγκεκριμένη Αγία.

Η Αγία είναι ξακουστή για τα θαύματα της και σε αρκετές περιπτώσεις έχει σώσει καρκινοπαθείς. Αναμένεται με την ευκαιρία της εορτής της να το επισκεφθούν χιλιάδες πιστοί.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το μικρό εκκλησάκι κτίστηκε με τις εισφορές του κόσμου και με εθελοντική εργασία.

Σύμφωνα με την παράδοση, ένα καράβι βρισκόταν ανοιχτά της Κύπρου όταν ξαφνικά έπιασε θαλασσοταραχή. Ο καπετάνιος, ψάχνοντας καταφύγιο για να σώσει το καράβι του, πλησίασε τις ακτές και η τρικυμία τον οδήγησε στα Μανδριά.

Ο καπετάνιος και οι ναύτες του καραβιού, βλέποντας τότε τον κίνδυνο να τσακιστούν στα βράχια, παρακάλεσαν την εικόνα της Αγίας Βρυαίνης που υπήρχε στο πλοίο να τους γλυτώσει, κάνοντας τάμα πως αν σωζόταν θα της έκτιζαν εκκλησία προς τιμήν της.

Όταν η τρικυμία κόπασε, ο καπετάνιος για να δείξει την ευγνωμοσύνη του έφτιαξε ένα μικρό εκκλησάκι στον όνομα της Αγίας Βρυαίνης κοντά στη θάλασσα.

Ανήμερα της εορτής της αύριο 30 Αυγούστου θα τελεστεί στο εκκλησάκι της Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωί.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ