21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Η οικογένεια των ΠΠΕ στην Πάφο!

 

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 φιλοξένησε στην Πάφο από τις 28 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016 την καθιερωμένη συνάντηση της οικογένειας των Πολιτιστικών Πρωτευουσών η οποία συμπλήρωσε 10 χρόνια  από την 1η επίσημη συνάντησή της.


Τριάντα εκπρόσωποι πρώην και νυν Πολιτιστικών Πρωτευουσών από το 2008 μέχρι και το 2021 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον αρχαιολογικό πλούτο της Πάφου και να πάρουν μια γεύση από το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του 2017.

Η ταχύτητα σκοτώνει

%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%86%ce%bf

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πάφο, τα μέλη των Πολιτιστικών Πρωτευουσών, πραγματοποίησαν ως είθισται ομαδικά εργαστήρια και συζητήσεις με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών για κοινά και άλλα θέματα που απασχολούν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της μεγάλης διοργάνωσης.

Η οικογένεια των Πολιτιστικών Πρωτευουσών είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει, το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στην Πάφο και άλλα μέρη της Κύπρου τον Ιούλιο του 2016 το οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε από την Πολιτιστικτα του 1974.υρκοκυπρίων μεταρου΄ουριστική Πρωτεύουσα Σαν Σεμπαστιάν 2016, στο πλαίσιο του προγράμματός της “Πρεσβευτές Ειρήνης”. Μέσα από την παραδοσιακή μουσική της Βασκικής κοινότητας και τις φωνές της Κυπριακής παράδοσης το ντοκιμαντέρ παρουσίασε με ευαισθησία μέσα από την τέχνη και την ποίηση την παρούσα κατάσταση της Κύπρου και τις στα του 1974.υρκοκυπρίων μεταρου΄ουριστικχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μετά τα γεγονότα του 1974.

Μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν είναι το παράδειγμα της Πάφου, η οποία υλοποιεί έτα του 1974.υρκοκυπρίων μεταρου΄ουριστικνα φιλόδοξο εγχείρημα με ένα μικρό προυπολογισμό, ο προγραμματισμός του προγράμματος σε μια τουριστική πόλη, αλλά και η συνέχεια του προγράμματος των εθελοντών, με το τέλος της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ