22.9 C
Paphos
Saturday, May 18, 2024

Η νέα κακοκαιρία που είναι καθοδόν έχει όνομα – Την λένε “ΕΥΡΥΔΙΚΗ” και έρχεται με άγριες διαθέσεις

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι Ευρυδίκη, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου, θα επηρεάσει την περιοχή μας σταδιακά από σήμερα, αργά το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι την Τετάρτη αργά το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της Ευρυδίκης θα είναι οι πολύ μεγάλες ποσότητες βροχής που θα αφήσει στο σύνολο της, οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι και οι βαριές χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις, κυρίως στην περιοχή του Τροόδους.

Ο κύριος όγκος των βροχών θα είναι χωρισμένος σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση αναμένεται από αργά το απόγευμα σήμερα μέχρι αύριο το πρωί και η δεύτερη φάση από αύριο αργά το απόγευμα μέχρι την Τετάρτη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί έως θυελλώδεις και θα είναι και αυτοί σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκινά από τις αυγινές ώρες απόψε μέχρι νωρίς το βράδυ αύριο, όπου η κατεύθυνσή τους θα είναι κυρίως νότια έως νοτιοδυτική. Η δεύτερη φάση θα είναι την Τετάρτη, όπου οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και αργότερα σε βόρειους.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ