18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Η ΕΤΑΠ Πάφου σε εργαστήρι για Έξυπνους Προορισμούς στο Bremerhaven της Γερμανίας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ως εταίρος του έργου DESTI-SMARTσυμμετείχε πρόσφατα στο 2° Θεματικό εργαστήρι με θέμα “Intermodality for visitors at tourist destinations”(Διατροπικότητα για επισκέπτες σε τουριστικούς προορισμούς) που πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη Bremerhaven της Γερμανίας.

Το εργαστήρι το οποίο διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Τουρισμού του Bremerhaven με τη συμβολή της μονάδας διαχείρισης και συντονισμού του έργου. Σκοπό είχε οι συμμετέχοντες ανταλλάξουν εμπειρίες, να παρουσιάσουν καλές πρακτικές και καινοτομίες από τους προορισμούς τους, τα μελλοντικά σχέδια τους, ως επίσης και τις προτεραιότητες και πρωτοβουλίες που λαμβάνουν για την διατροπικότητα μετακίνησης (Συνδυασμένες μεταφορές) των επισκεπτών στους προορισμούς τους.

Οι σταθμοί λεωφορείων, τα σιδηροδρομικά δίκτυα, τα αεροδρόμια και το οδικό δίκτυο, μαζί με τρόπους μικρό-κινητικότητας, όπως ποδήλατα και σκούτερ, αποτελούν μέρος ενός ενοποιημένου και συγκεκριμένου πολυτροπικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των αναγκών και την ικανοποίηση των προσδοκιών τόσο των επισκεπτών όσο και των κατοίκων των τουριστικών προορισμών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπρόσθετα, στο εργαστήρι μεταξύ των εταίρων μεταφέρθηκαν συγκεκριμένες εμπειρίες και καλές πρακτικές όπως ηλεκτρονικές εφαρμογές για σχεδιασμό ταξιδίων, μέσα ηλεκτρονικής κινητικότητας που υποστηρίζουν τις διατροπικές εγκαταστάσεις, τα οφέλη από την διατροπικότητα, καλές πρακτικές από το έργο InnovaSUMP (Interreg Europe), το έργο DESTINATION (Horizon 2020) και το έργο LAST MILE ).

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2022 και η ΕΤΑΠ Πάφου θα καταπιαστεί κυρίως με τα θέματα κινητικότητας, εκπομπών χαμηλών ρύπων και συστήματα μεταφοράς, προσβασιμότητα και Βελτίωση στις εγκαταστάσεις ποδηλασίας / πεζοπορίας για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του προορισμού.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ