18.9 C
Paphos
Sunday, May 5, 2024

Η εκπαίδευση στο Greenspan Floortime Approach® στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Ένα από τα πιο καθιερωμένα προγράμματα παρέμβασης στις αναπτυξιακές δυσκολίες έρχεται στην Αθήνα και στη Λεμεσό από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.

Το Floortime απ είναι μια μέθοδος παρέμβασης που δημιουργήθηκε από τον Δρ. Greenspan για να βοηθήσει τα παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down, σύνδρομο εύθραυστου Χ και με άλλες διαταραχές ώστε να επιτύχουν τη βέλτιστη ανάπτυξη.

Ο Δρ Greenspan είχε έναν συγκεκριμένο τρόπο να διδάξει το Floortime σε επαγγελματίες, με πολύ συγκεκριμένους ορισμούς και τεχνικές για την εφαρμογή των κύριων βημάτων του Floortime. Αυτές οι τεχνικές παρουσιάζονται στην Εκπαίδευση στο Greenspan Floortime Approach®, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο μόνο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Greenspan Floortime Approach® είναι η μοναδική έκδοση του Floortime που δημιουργήθηκε από τον Δρ. Greenspan και χρησιμοποιεί μόνο τις μεθόδους, τις τεχνικές και τη φιλοσοφία του.

Ο διευθυντής του Floortime Center, που εδρεύει στις ΗΠΑ, και εκπαιδευτής του σεμιναρίου, TimBleecker

Η διήμερη Εκπαίδευση στο Greenspan Floortime Approach θα έρθει από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και πάλι στην Ελλάδα (Αθήνα) στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2019 και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φόρα στην Κύπρο (Λεμεσός) στις 26 & 27 Οκτωβρίου 2019.

Το Greenspan Floortime Approach® είναι η μέθοδος που ο Δρ. Greenspan χρησιμοποιούσε όταν εκπαίδευε οικογένειες και αυτή ήταν η έκδοση του floortime που βοήθησε πολλά από τα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκε να γίνουν “superstars”, όπως τα αποκάλεσε.

Το Floortime Center που εδρεύει στις ΗΠΑ, με τον γιο του Δρ. Greenspan, Jake, και τον Tim Bleecker, αποτελεί το μοναδικό αρμόδιο φορέα για τις εκπαιδεύσεις στην μέθοδο Greenspan Floortime Approach® και στην Ελλάδα και την Κύπρο τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.

Ο Tim Bleecker με τον διευθυντή του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, Λευτέρη Μέλιο

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με τις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων του και με πρωτεργάτες τον κύριο Ελευθέριο Μέλιο και την κυρία Μαρία Ιγνατίου, στηρίζει με πολύ σημαντικές και πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις τους επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα και την Κύπρο, βοηθώντας τους στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής για την Εκπαίδευση “Greenspan FloortimeApproach” στο www.floortimegreece.gr και στο www.diepistimoniko.gr

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ