18.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Η διάσημη Σάρλοτ Ράμπλιγκ στην Πάφο στο ανακαινισμένο Μαρκίδειο!

Η διάσημη Σάρλοτ Ράμπλιγκ , σε μια μοναδική παράσταση, από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στις 18 Νοεμβρίου, μαζί με τους Πολύδωρο Βογιατζή και Βαρβάρα Γύρα

Με μια μοναδική παράσταση, αφιερωμένη στους Κωνσταντίνο Καβάφη και Marguerite Yourcenar, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης επιλέγει να ανοίξει τις πύλες του, ανακαινισμένου Μαρκιδείου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στις 20.30, Θα υποδεχθεί , τη σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιό Σάρλοτ Ράμπλιγκ ,η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μαζί της στη σκηνή, θα εμφανιστούν, ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η κιθαρίστας Βαρβάρα Γύρα, παρουσιάζοντας , με ένα ιδιαίτερο τρόπο την άκρως ενδιαφέρουσα λογοτεχνική συνάντηση των Κωνσταντίνου Καβάφη και Marguerite Yourcenar, σε επιμέλεια του Jean-Claude Feugnet.

Η ποίηση του Καβάφη, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και η μετάφρασή της σε διάφορες γλώσσες, αντανακλά, την πραγματική δύναμη και σημασία της παγκόσμιας αναγνώρισης της. Αυτή η δύναμη εξάλλου τον καθιστά, ένα τόσο μεγάλο ποιητή, φανερώνοντας την διαχρονικότητα και οικουμενικότητα, των ποιημάτων του. Ο Καβαφικός κόσμος μετέφερε εικόνες και συναισθήματα, που ισχύουν ακόμη και σήμερα. Έτσι η ιδέα, στην παράσταση να παρουσιαστούν οι δυο δημιουργοί, με επίκεντρο τα ποιήματα του μας μεταφέρει την μεγάλη δύναμη και το νόημα τους.

Η Marguerite Yourcenar, μέσα από τα δικά της κείμενα, χάρη και στη γυναικεία ευφυία και την υψηλή ευαισθησία της, αναδεικνύει με ένα ξεχωριστό τρόπο ,γνωστές και άγνωστες παραμέτρους του Καβαφικού έργου, δίνοντας έμφαση στον έρωτα και το θάνατο, στη μοναξιά, καθώς και στην πολιτική διάσταση, την υπαρξιακή και βιολογική φθορά.

Η παράσταση θα είναι στη Γαλλική γλώσσα, με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπέρτιτλους. Εισιτήρια: 20 και 15 ευρώ(μειωμένο για μαθητές, άνεργους, συνταξιούχους), Περίπτερο: Time Out Πάφος και So Easy Stores Παγκύπρια, ηλεκτρονικά:

www.soldoutticketbox.com/pafos2017,Χορηγός: ΟΠΑΠ, Χορηγός Φιλοξενίας: Constantinou Bros Hotels.

Ποια είναι η Σάρλοτ Ράμπλιγκ:
Το άκουσμα και μόνο του ονόματος της Σάρλοτ Ράμπλιγκ , προκαλεί δέος κυρίως στους φίλους του κινηματογράφου, αφού πρόκειται για μια ηθοποιό παγκόσμιου βεληνεκούς. Η Σάρλοτ Ράμπλιγκ , γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, του 1946 , στην Βρετανία. Έκανε το ντεπούτο της στον κινηματογράφο το 1966 στην ταινία Georgy Giril,με την οποία έγινε αμέσως διάσημη. Διακρίθηκε για τους ρόλους της σε πάρα πολλές ταινίες, όπως The Dammed, The Night Porter, Farewell My Lovely, Strurdust Memories. Έχει πολλές συνεργασίες με τον Γάλλο σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν, ενώ ξεχώρισε , μεταξύ άλλων και στις ταινίες Heading South, Babylon Ad, Never Let me Go. Τα τελευταία 50 χρόνια έχει παίξει σε πάνω από 100 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Σε όλη της την πορεία, δεν δίστασε, να δοκιμάσει καινούργια πράγματα και να ξεπεράσει τα δικά της όρια Το 2009, σε ηλικία 64 ετών, ο Γερμανός φωτογράφος Γιούργκεν Τέλερ, την φωτογραφίζει γυμνή μπροστά στη Μόνα Λίζα σε μια φωτογράφιση που γίνεται στο άδειο Λούβρο από τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 6 το πρωί. “Η εμπειρία έμοιαζε με νυχτερινό πικ νικ, σε ένα παλάτι ομορφιάς παρέα με την Τζοκόντα! Γύρω μου υπήρχαν όλοι αυτοί οι εκπληκτικοί πίνακες και οι άνθρωποι που απεικονίζονται σε αυτούς να μας κοιτάζουν. Υπήρχε μια μεταφυσική αίσθηση και ένιωθες κομμάτι της τέχνης των αιώνων”, εξομολογείται η Σάρλοτ Ράμπλιγκ, στη συνέντευξή της στους Sunday Times. Στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2015, παρουσιάστηκε η ταινία 45 χρόνια, για την οποία κέρδισε την αργυρή Άρκτο. Τον Σεπτέμβριο του 2017, βραβεύθηκε ως η καλύτερη ηθοποιός, στο 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας. Τα τελευταία δυο χρόνια, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά γόνιμη κινηματογαφική φάση παίζοντας στις ταινίες The Little Stranger Red Sparrow, Euphoria, Valley of the Gods, Hannah, Waiting for the Miracle to Come, καθώς και στην ταινία The Sense of an Ending, βασισμένη στο πολυβραβευμένο βιβλίο του Τζούλιαν Μπαρνς, Ένα Κάποιο Τέλος, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ