25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Η αναπαράσταση της Ανάστασης του Λαζάρου στην Λέμπα 

Κοντά στην παράδοση και στα έθιμα του τόπου μας βρίσκεται και αυτό το Πάσχα η κοινότητα της Λέμπας.

Χτες το απόγευμα  μετά το πέρας της λειτουργίας τα έθιμα του Πάσχα αναβίωσαν στην κοινότητα   με την αναπαράσταση της Ανάστασης του Λαζάρου. Η αναπαράσταση έγινε  στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου Λέμπας , σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Λέμπας Θουκυδίδη Χρυσοστόμου, μια εκδήλωση που  τείνει ,όπως είπε, να καταστεί θεσμός.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε πως  τα παιδιά της κοινότητας τραγούδησαν το τραγούδι του Λαζάρου αναβιώνοντας ένα από τα παλαιότερα έθιμα της εκκλησιαστικής και λαϊκής παράδοσης. Επιπρόσθετα σημείωσε  στόχος της κοινοτικής αρχής είναι η αναβίωση των παραδόσεων του τόπου μας και όπως η αναπαράσταση της ανάστασης του Λαζάρου καταστεί θεσμός για τα επόμενα χρόνια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην αναπαράσταση συμμετείχαν παιδιά των Κοινοτήτων Χλώρακας και Λέμπας, η εκκλησιαστική επιτροπή της εκκλησιάς Αγίου Στεφάνου Λέμπας και μέλη της Πολιτιστικής Κίνησης της κοινότητας

Σύμφωνα με το έθιμο, τα κοριτσάκια της κοινότητας, ξεχύθηκαν στα χωράφια και μάζεψαν λουλούδια που με αυτά στόλισαν τα καλαθάκια τους και γύρισαν τραγουδώντας τα κάλαντα και εισπράττοντας ένα μικρό φιλοδώρημα. Ακολούθως το σώμα του Λαζάρου σκεπάστηκε από κίτρινα λουλούδια και κλαδιά φοινικιάς που μάζεψαν από τους αγρούς τα παιδιά της κοινότητας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ