21.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Η άδικη και εξουθενωτική καταδίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάφου ( Πάφος FC )

Η πρόσφατη απόφαση του Εφετείου της ΚΟΠ, με την οποία επικυρώθηκε η αρχική καταδίκη της ομάδας της Πάφου σε αφαίρεση  6 βαθμών και ο μηδενισμός της στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Λάρνακος, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο, μου προκάλεσε μερικές απορίες και προβληματισμούς τους οποίους θα ήθελα να μοιρασθώ με όλους τους αγνούς φιλάθλους της Κύπρου. Πιστεύω βέβαια, πως για να λειτουργήσει σωστά και εύρυθμα ένας οργανισμός, όπως είναι η ΚΟΠ, πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται απ’ όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα διάφορα πρωταθλήματα και αν υπάρχουν παραβάτες ασφαλώς και πρέπει να τιμωρούνται.
Ποια είναι όμως η παράβαση της ομάδος της Πάφου ( Πάφος FC ), που θεωρήθηκε τόσο μεγάλη ώστε να της επιβληθεί μια τόσο σκληρή και εξουθενωτική τιμωρία ; Χρησιμοποίησε, σε ένα εξ αναβολής παιχνίδι της ομάδος με την ΑΕΚ Λάρνακος, μαζί με άλλους οκτώ αναπληρωματικούς ένα 17χρονο παίκτη της, για τον οποίο όμως το παράβολο πληρώθηκε στην ΚΟΠ εκπρόθεσμα. Η ” παράνομη ” συμμετοχή του 17χρονου από την παφιακή ομάδα , είναι αυτονόητο από κάθε νουνεχή άνθρωπο, πως έγινε λόγω λάθους και εν πάση περιπτώσει δεν αποσκοπούσε στην καταδολίευση του αποτελέσματος.
Η παράβαση οποιουδήποτε κανονισμού τιμωρείται ,άραγε , σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΚΟΠ, με την ίδια ποινή;  Αν πράγματι αυτό διαλαμβάνουν οι κανονισμοί δηλαδή εξισώνουν ένα μικρό λάθος με μια καταδολίευση, θα πρέπει οι ιθύνοντες της ΚΟΠ να αναφωνήσουν  ” ήμαρτον ” συγχωρέστε μας φίλαθλοι που θεσπίσαμε τέτοιους άνισους και ισοπεδωτικούς κανονισμούς. Αν όμως οι κανονισμοί έδιναν τη δυνατότητα στο Δικαστή ή τους Εφέτες να αξιολογήσουν την παράβαση και να επιβάλουν ανάλογη τιμωρία και δεν το έκαναν τότε το  ” ήμαρτον ” ανήκει στους Δικαστές και όχι στην ΚΟΠ.
Προσωπικά δεν πιστεύω αυτά που λένε πολλοί στην Πάφο, ότι όλα έγιναν για να υποβιβαστεί η ομάδα Πάφος FC στη Β’ Κατηγορία.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ