17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ: Αυτοί οι ναυαγοσώστες κράτησαν σήμερα στη ζωή τρεις συμπολίτες μας

Άλλες τρεις σωτήριες διασώσεις πρόσθεσαν σήμερα στο ενεργητικό τους οι ναυαγοσώστες του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Κινύρας Πάφου. 


14218075_302111060153338_1644410740_nΣυγκεκριμένα και στις δύο περιπτώσεις στη Δημοτική παραλία του ΣΟΔΑΠ στην Πάφο οι ναυαγοσώστες Τρύφωνας Αττυπάς, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Γιώργος Θεοχάρους κράτησαν στη ζωή τρεις συμπολίτες μας οι οποίοι κινδύνεψαν με πνιγμό λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε σήμερα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Πάφου.

Στην πρώτη περίπτωση, λίγο μετά το μεσημέρι κοντά στην παραλία ΣΟΔΑΠ 40χρονος Ρώσος κινδύνεψε να πνιγεί όμως χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ναυαγοσωστών Τρύφωνα Αττιπά και Ανδρέα Μιχαηλίδη οι οποίοι χρησιμοποιώντας τα γνωστά σφουγγάρια διάσωσης (rescuetubes) μπόρεσαν να τον βγάλουν στη στεριά και να του προσφέρουν τις Πρώτες Βοήθειες αποτρέποντας έτσι τα χειρότερα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο 40χρονος, τυχερός όπως αποδείχθηκε μεταφέρθηκε ακολούθως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για περαιτέρω εξετάσεις.

 andreas fettas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πως ο Γιώργος Φεττάς “κράτησε στη ζωή” γυναίκα από τη Ρωσία

14247863_302111130153331_1984791480_oΣτη δεύτερη περίπτωση ήταν γύρω στις 17.30 το απόγευμα όταν σε άμεσo κίνδυνο βρέθηκαν δύο αδέλφια ηλικίας 55 και 60 χρόνων μόνιμοι κάτοικοι Πάφου οι οποίοι κινδύνεψαν να πνιγούν όταν λόγω της θαλασσοταραχής δεν μπορούσαν να βγουν στη στεριά και ζητούσαν εσπευσμένα βοήθεια.

Τα δύο αδέλφια, ελληνοπόντιοι στην καταγωγή, παρά τις προσπάθειές τους δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στη μάχη με τα μανιασμένα κύματα όμως χάρη στην άμεση παρέμβαση των ναυαγοσωστών Ανδρέα Μιχαηλίδη και Γιώργου Θεοφάνους αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των κυμάτων που επικρατούσαν σήμερα στην περιοχή δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ούτε το JetSky διάσωσης.

Τις τελευταίες μέρες οι ναυαγοσώστες απέτρεψαν πολλές φορές τον πνιγμό αρκετών συνανθρώπων μας αφού εργάζονται με ζήλο και αυταπάρνηση αποδεικνύοντας ότι η παρουσία τους με το αυξημένο ωράριο εργοδότησης στις παραλίες κρίνεται πέρα για πέρα δικαιολογημένη μα κυρίως σωτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ