15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Κραυγή απόγνωσης επιχειρηματία με αποδέκτη το Δήμαρχο Πάφου

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΦΟΥ ΚΥΡΙΟ ΦΑΙΔΩΝΑ ΦΑΙΔΩΝΟΣ

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Με μεγάλη μου λύπη έχω παρατηρήσει ότι, ενώ διαχρονικά κι` επανειλημμένα, μού στέλνετε στο “inbox” μου ένα κατεβατό πληροφορίες κι` ενημερώσεις για τον βίο και την πολιτεία σας καθώς επίσης και διάφορες αποφάσεις τού δικαστηρίου αναφορικά με την δημαρχία σας, αρνείστε πάραυτα να συμμετάσχετε σε μια δημόσια και δημοκρατική συζήτηση πού σας καλώ να λάβετε μέρος στο διαδίχτυο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο λόγος φυσικά πού σας καλώ δημόσια να πάρετε μέρος σ` αυτή την δημόσια συζήτηση είναι αυτός πού επικαλείστε συνεχώς κι` εσείς στα Μ.Μ.Ε. για να προβάλετε τις απόψεις σας και τις καταγγελίες σας για τα σκάνδαλα αυτού του μίζερου τόπου.

Αυτός ο τρόπος τελικά φαίνεται να αποδίδει και δια τούτο προσπαθώ κι` εγώ να τον ακολουθήσω. Φυσικά εγώ δεν είμαι δημαγωγός όπως εσάς κι` αντί να ρητορεύω προτιμώ να γράφω για να βλέπουν όλοι την συζήτηση μας. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ…μία από τις προεκλογικές σας εξαγγελίες.

Η ώρα αγαπητέ Δήμαρχε είναι σχεδόν 6 το πρωί, δεν έχω κλείσει μάτι εξ` υπαιτιότητας σας κι` ετοιμάζομαι για να πάω να βγάλω το ψωμί μου.

Είμαι 54 χρονών, κουρασμένος, αγανακτισμένος και γεμάτος άσχημες εμπειρίες με τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των εκάστοτε Δημάρχων ή Δημοτικών Αρχόντων αυτής της πόλης και πρωτίστως με την δική σας συμπεριφορά. Είναι και για τούτο τον λόγο πού επαναστατώ. Δυστυχώς, αγαπητέ Δήμαρχε, η τύχη τόσον εμάς όσο και της οικογένειας μας, μερικές φορές εξαρτάται από τις δικές σας αποφάσεις ή από την δική σας συμπεριφορά.

Ο ρόλος σας δεν είναι μόνο να κάνετε έργα αλλά και να στηρίζετε, με διάφορους τρόπους, όλους τους συμπολίτες σας και τις επιχειρήσεις (μικρές ή μεγάλες) της πόλης μας. Αυτό φυσικά πρέπει να γίνεται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας (όχι πάντα με το γράμμα του νόμου αλλά μερικές φορές, αν επιβάλλεται, με το πνεύμα τού νόμου) διαφυλάσσοντας πάντοτε τρία βασικά πράγματα. Την δικαιοσύνη, την χρηστή διοίκηση και την δημοκρατία.

Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι αποφάσεις σας, μερικές φορές ακόμη και με την ανοχή ή την συνοχή κάποιων δημοτικών συμβούλων, δεν διαφυλάσσουν κανένα από τα τρία αυτά πράγματα. Δεν μπορεί π.χ. ν` ανέχεστε μια καφετέρια, επειδή ανήκει σ` ένα δημοτικό σύμβουλο και για την οποία γνωρίζετε ότι είναι γεμάτη παρανομίες, να λειτουργεί εις βάρος των υπολοίπων οι οποίες και με το γράμμα και με το πνεύμα τού νόμου είναι νόμιμες, ενώ για άλλες περιπτώσεις αυτό να μην ισχύει. Πού είναι το περί δικαίου αίσθημα κ. Δήμαρχε;

Εγώ για παράδειγμα διατηρώ και λειτουργώ εντελώς μια νόμιμη, με το πνεύμα τού νόμου καφετέρια κι` επειδή αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες, για το οποίο δεν φέρω εγώ προσωπικά καμία ευθύνη, δεν μπορώ να εξασφαλίσω άμεσα την άδεια οικοδομής της επιχείρησης μου επειδή οι ιδιοκτήτες δεν μού υπογράφουν το σχετικό έντυπο για την έκδοση αυτής της άδειας.

Σας διαβεβαιώ ότι για το πρόβλημα μου, η ευθύνη η δική σας, ως Άρχοντας αυτής της πόλης, είναι πιο μεγάλη από την δική μου. Μού έχετε, σαν τεχνικές υπηρεσίες, παραχωρήσει μια πολεοδομική άδεια χωρίς οι ιδιοκτήτες να έχουν προσυπογράψει τ` αρχιτεκτονικά σχέδια πού έχουν προσκομιστεί εις το πολεοδομικό σας τμήμα.

Ο βασικός λόγος διαφοράς μας με τους ιδιοκτήτες είναι ότι ισχυρίζονται ότι τόσο εγώ όσο κι` ο Αρχιτέκτονας/Μηχανικός μου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημητρίου, τούς έχουμε ξεγελάσει κι` έχουμε υποδείξει, εν αγνοία τους, τούς αναγκαίους χώρους στάθμευσης, σε πισινό τεμάχιο πού τους ανήκει.

Τώρα με τον όρο της ενοποίησης πού τους επιβάλετε, σαν πολεοδομική αρχή, αυτοί αρνούνται να υπογράψουν την αίτηση για έκδοση της άδειας οικοδομής πού είναι και εν συντομία το μεγάλο μου πρόβλημα. Πού έκανα λάθος εγώ κ. Δήμαρχε;

Παρακαλώ όπως μού δώσετε μία λογική απάντηση και μια δίκαιη λύση. Σας ευχαριστώ για την μη συμμετοχή σας στην δημόσια και δημοκρατική μας συζήτηση.

Μπορείτε σας παρακαλώ να πάρετε μια πρωτοβουλία και να με ενημερώσετε σε ποιόν πρέπει να αποταθώ για να βρω το δίκαιο μου αφού εσείς σαν Δήμαρχος με θεωρείτε ΕΧΘΡΙΚΟ και κάνετε ότι είναι δυνατόν από το χέρι σας για να μού κλείσετε την επιχείρηση μου;

Μιχάλης Αντωνίου, ιδιοκτήτης καφετέριας στην Πάφο

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ