24.9 C
Paphos
Saturday, May 18, 2024

Επιστολή στην υπουργό Εργασίας απέστειλε η ΠΟΒΕΚ

Η Κεντρική Γραμματεία της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ σε πρόσφατη συνεδρία της, εξέτασε την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.


Η Κεντρική Γραμματεία της Οργάνωσης μας διαπιστώνει ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας ισοπεδωτικής και φιλελεύθερης πολιτικής που έχετε εφαρμόσει από το 2013.

Αυτή η πολιτική στρέφεται ενάντια των δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βρίσκεται σε σύγκρουση με την πλειοψηφία των Κομμάτων του Κοινοβουλίου και εξυπηρετεί στο τέλος της ημέρας μια δεκάδα πολυεπιχειρήσεων και αλυσίδων υπεραγορών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κυρία Υπουργέ, η Κύπρος δυστυχώς στα θέματα λειτουργίας των καταστημάτων αποτελεί φαινόμενο !!!. ‘Όχι μόνο δεν εφαρμόζεται κάποιο νομικό πλαίσιο αλλά και ότι θεωρητικά ισχύει π.χ. Αργίες, στην πράξη και αυτές αμφισβητούνται δημιουργώντας μια κατάσταση αναρχίας , χάους, σύγχυσης στους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους  και στους καταναλωτές.

Έχετε επανειλημμένα δηλώσει  ότι κάνετε διάλογο.

Με ποιους Κυρία Υπουργέ ; Με την Οργάνωση μας για πάνω από δύο χρόνια δεν έγινε καμιά επαφή. Το ίδιο πληροφορούμαστε ισχύει και για άλλους φορείς, συνδέσμους, συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δυστυχώς ευνοείτε μια   κατάσταση η οποία   βολεύει μόνο  τους δέκα μεγάλους της αγοράς.

Κυρία Υπουργέ, δεν δεχόμαστε την υφιστάμενη, απαράδεχτη, άδικη και ετεροβαρή αντιμετώπιση χιλιάδων μελών μας οι οποίοι πληρώνουν  βαρύ κόστος από την συνεχιζόμενη κατάσταση πραγμάτων. Είναι επιτακτική ανάγκη η ισοζυγισμένη και δίκαιη επίλυση του όλου προβλήματος.

Σας καλούμε Κυρία Υπουργέ να μας ορίσετε συνάντηση το συντομότερο.

Είναι απαίτηση των μελών μας να σας μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν καθημερινά.

Έφθασε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας με ξεκάθαρες προτάσεις και θέσεις  και κύρια η Εκτελεστική Εξουσία που στην συγκεκριμένη περίπτωση  εκπροσωπείτε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ