19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Επικίνδυνοι Δημόσιοι χώροι Αθλοπαιδιών στο κέντρο της Πάφου

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται από τη δυσλειτουργία – διατήρησης χώρων αθλοπαιδιών (γήπεδα τένις και μπάσκετ) στην περιοχή  Λεωφόρου Αλεξανδρουπόλεως  και Ρωξάνης. Κάτοικοι της περιοχής, που οι κατοικίες τους γειτνιάζουν με τα γήπεδα κατήγγειλαν την οχληρία που υπόκεινται, αλλά και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους που αθλούνται στους χώρους αυτούς . 

Σε επιστολή τους, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι γίνονται καθημερινά μάρτυρες και θήτες της κακοδιαχείρισης των αρμοδίων αρχών που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία και συντήρηση των χώρων αυτών.

Οι κάτοικοι όπως σημειώνουν τα συρμάτινα πλέγματα τα οποία περιφράζουν τους χώρους αυτούς κρίνονται ως ανεπαρκή και μη αποτελεσματικά λόγω του ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση,  είναι περιμετρικά αρκετά  χαμηλά και με καθόλου περίφραξη στο πάνω μέρος των γηπέδων, αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο του τένις δεν υπάρχει καν διαχωριστικό δίχτυ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί το εν λόγω άθλημα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για  το  λόγο αυτό το συγκεκριμένο γήπεδο παρουσιάζει  την εικόνα ενός ελλιπούς περιφραγμένου χώρου χωρίς καμία ουσιαστική χρήση.

Συγκεκριμένα εσωτερικά των γηπέδων υπάρχουν εκτεθειμένα φθαρμένα συρματοπλέγματα και επικίνδυνα αλλοιωμένα αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα που είναι καθημερινές  παγίδες για τα άτομα που εισέρχονται στους χώρους αυτούς αλλά ειδικότερα στις νεαρότερες ηλικίες.

Επίσης να  σημειωθεί ότι οι χώροι αυτοί είναι ανοικτοί όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα αργά το βράδυ να θυμίζουν οτιδήποτε άλλο εκτός από χώρους αθλοπαιδιών.

Με την ιδιότητα μας ως φορολογούμενοι  πολίτες σε αυτή την Πόλη έχομε την απαίτηση από τους αρμοδίους φορείς να μας δίνουν την ευχέρεια να ζούμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον τόσο εμείς όσο και οι οικογένειες μας”, συμπλήρωσαν.

Τι λέει ο Δ.Πάφου

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού στο Δ. Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες δημοτών , ανέφερε πως πριν 14 μήνες ο Δήμος Πάφου ξόδεψε 22 χιλιάδες ευρώ για την επιδιόρθωση των αθλοπαιδιών στην περιοχή  Λεωφόρου Αλεξανδρουπόλεως  και Ρωξάνης.

Η επιδιόρθωση –όπως είπε- στο ΚΥΠΕ  ο κ. Σαββίδης περιλάμβανε μεταξύ άλλων επίστρωση με πρέμιξ  και περίφραξη ενώ άλλες δύο φορές συνεργεία του Δήμου έσπευσαν και για άλλες επιδιορθώσεις.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι όλες αυτές οι καταστροφές που έχουν υποστεί τα γήπεδα οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Ο κ. Σαββίδης είπε πως ο Δήμος θα είναι πολύ αυστηρός και στην επόμενη φορά που παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα θα προχωρήσει είτε στο κλείσιμο των γηπέδων αθλοπαιδιών είτε σε προσαγωγή των υπευθύνων ενώπιον δικαιοσύνης για δημόσια καταστροφή περιουσίας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ