19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Επιδόθηκαν τα Βραβεία του 9 ‘ Διαγωνισμού της Μητρόπολης Πάφου

Σεμνή τελετή για την επίδοση των βραβείων του Θ’ Διαγωνισμού της Μητρόπολης Πάφου διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου. 

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε στο   πλαίσιο της εκδήλωσης πως ο διαγωνισμός αυτός καθιερώθηκε με την εγκατάσταση του ως Μητροπολίτης Πάφου και στόχο έχει – όπως είπε- την ανάδειξη της διαχρονικής προσφοράς και δράσης της Εκκλησίας της Κύπρου στους απελευθερωτικούς αγώνες , τη μελέτη και την ανάπτυξη της ελληνικής γλώσσας και την προώθηση των ελληνικών και χριστιανικών αξιών.

Πρόκειται συνέχισε, για αδιάβλητο διαγωνισμό προσθέτοντας πως το πρώτο βραβείο φέτος ήταν 800 ευρώ, το δεύτερο 500 ευρώ και το τρίτο βραβείο 300 ευρώ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Πάφου Γεώργιος είπε πως πεποίθηση του ήταν πάντα ότι η Εκκλησία και ο Ελληνισμός πορεύτηκαν μαζί από της πρώτης στιγμής που οι πρόγονοι μας , σημείωσε,  αποδέχτηκαν το μήνυμα του Ευαγγελίου και εξέφρασε την επιθυμία αυτή η σχέση να αναδειχθεί μέσα από τον διαγωνισμό αυτό.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την λύπη του που στο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας για την 25η Μαρτίου δεν γίνεται αναφορά ούτε με ποιους είχε να πολεμήσει το έθνος και από ποιους προσπαθούσε να απελευθερωθεί.

Οι Μουσουλμάνοι μαθητές  συνέχισε, που κατέκλυσαν τα σχολεία μας, έχουν δικαίωμα του οποίου και κάνουν χρήση κάθε Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι να φεύγουν από το σχολείο και να πηγαίνουν για την προσευχή των Μουσουλμάνων.

Επιπρόσθετα παρατήρησε πως τα λογοτεχνικά κείμενα που διδάσκονται πια οι μαθητές μας δεν έχουν τα στοιχεία του ελληνοχριστιανικού μας προσανατολισμού.

Ο Πάφου Γεώργιος είπε πως ακριβώς κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται η συνέχιση και ενίσχυση της προσπάθειας της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου που γίνεται με τον ετήσιο διαγωνισμό της.

Δεν είναι μόνο ιστορικοί λόγοι που επιβάλλουν τούτο, – όπως είπε- οφείλεται και στην υφή της αποστολής της Εκκλησίας που συνίσταται στην επιδίωξη μόρφωσης ενάρετων πολιτών και γαλούχησης τους με τις ρίζες της θρησκείας και της πατρίδος.

Σημειώνεται πως το Α’  Βραβείο εξασφάλισε η Κλειώ Ευριπίδου του Λυκείου Πολεμίου που κέρδισε 800 ευρώ.

Το Β’  βραβείο ,οι  μαθήτριες  Σαλώμη Σταύρου του Λυκείου Γεροσκήπου και ο Νικόλαος Χριστοφόρου του Λυκείου Έμπας που έλαβαν 500 ευρώ, το Γ’  βραβείο η Μελίνα Μάη του Λυκείου Γεροσκήπου, ο Γιώργος Χριστοφόρου του Λυκείου Έμπας και ο Ηρόδοτος Χριστοφόρου που πήραν το τρίτο βραβείο και 300 ευρώ.

Έπαινο έλαβαν οι Παναγιώτης Σοφοκλέους, ο Στάθης Λαούρης και η Χριστίνα Ξιναρή.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ