17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Επίσπευση λήψης μέτρων για τη βελτίωση του Βορειοδυτικού Παραλιακού μετώπου Πάφου ζητά το ΕΒΕ

Το ΕΒΕ Πάφου ζητάει από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την επίσπευση της κατασκευής των βελτιωτικών έργων στο βορειοδυτικό παραλιακό μέτωπο (στην περιοχή του ξενοδοχείου Venus), ώστε το έργο να  ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την τελική μελέτη, στην περιοχή προβλέπεται η κατασκευή δύο παράλληλων κυματοθραυστών, από φυσικούς ογκόλιθους, μήκους 100 μέτρων και ένας κάθετος πρόβολος, μήκους 60 μέτρων περίπου.

Αφού το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει ολοκληρώσει τη λεπτομερή μελέτη της περιοχής και οι σχετικές εκθέσεις και τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και εξεταστεί από την Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία και πρέπει να υποβάλει την γνωμάτευση της εντός των επόμενων ημερών, οι εργασίες δύναται να αρχίσουν το συντομότερο.
Με την έκδοση της γνωμάτευσης της Περιβαλλοντικής Αρχής, το Τμήμα Δημοσίων Έργων πρέπει να προχωρήσει άμεσα με τη διαδικασία προκήρυξης του Έργου, με στόχο να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, ώστε να διαφυλάξουμε το συντομότερο δυνατό την ασφάλεια των λουομένων της περιοχής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ