21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου ο κοινοτάρχης Γαλαταριάς και ο γιος του

Στη δικαιοσύνη αναμένεται να προσαχθούν σήμερα τα δύο πρόσωπα για την έκδοση διαταγμάτων κράτησης, που συνελήφθησαν χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων.

Πρόκειται για τον κοινοτάρχη του χωριού Γαλαταριάς Ανδρέα Αριστείδου, 72  ετών, και τον γιο του Μιχάλη, 48 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ από την Αστυνομία όταν στην κατοχή τους παράνομα εντοπίστηκαν 25 περίπου αρχαία αντικείμενα  μεγάλης αξίας, αφού δεν είχαν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε από την Αστυνομία και το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε τρεις κατοικίες, εκ των οποίων η μία στην Πέγεια και οι δύο στη Γαλαταριά, ιδιοκτησίας του πατέρα και του υιού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στις τρεις κατοικίες εντοπίστηκαν 25 περίπου στον αριθμό αμφορείς, πήλινα αγγεία και διάφορα αρχαία αντικείμενα  που ανήκουν κυρίως στην ελληνιστική περίοδο.

Ανακρινόμενα τα δύο πρόσωπα δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των αρχαίων αντικειμένων και σημείωσαν πως κάποια εξ αυτών τα είχαν από τους παππούδες τους και ότι παρέλειψαν να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ