18.9 C
Paphos
Wednesday, March 27, 2024

Ενισχύονται και διευρύνονται οι σχέσεις Πάφου-Κίνας

Συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Πάφου με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στον τομέα του πολιτισμού συζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος με τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της φίλης χώρας και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο της πόλης Changsha, η οποία είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ασίας για το 2017.

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί η αντιπροσωπεία των κινέζων αξιωματούχων στο Δήμο Πάφου, ο κ. Φαίδωνος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Αναπληρωτή Δήμαρχο της Changsha για φιλοξενία ομάδας καλλιτεχνών από την κινεζική πόλη στο ανακαινισθέν Χάνι του Ιμπραήμ, με στόχο την προώθηση και ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο περιοχών. Επανέλαβε επίσης την πρότασή του για παραχώρηση δωρεάν στεγαστικών διευκολύνσεων στην Πρεσβεία της Κίνας στη Λευκωσία για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των κινέζων υπηκόων που διαμένουν στην επαρχία μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος της Changsha προσκάλεσε τον κ. Φαίδωνος  να παραστεί  στην επίσημη τελετή λήξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ασίας τον προσεχή Δεκέμβριο, συνοδευόμενος από ένα καλλιτεχνικό σχήμα της πόλης μας. Οι κινέζοι αξιωματούχοι προσκάλεσαν επίσης το Δήμαρχο Πάφου να παραστεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Σαγκάη, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση Πολιτιστικών Πρωτευουσών Ευρώπης και Ασίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως αρχίσουν άμεσες επαφές μεταξύ αρμοδίων υπηρεσιακών για την υλοποίηση των προτάσεων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ