18.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

Ενισχύονται και διευρύνονται οι σχέσεις Πάφου – Κρακοβίας

Την ισχυρή τους βούληση για ενδυνάμωση και διεύρυνση των σχέσεων Πάφου – Κρακοβίας εξέφρασαν σήμερα οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων Φαίδωνας Φαίδωνος και Jacek Majchrowski. (Γιάσεκ Μαϊκρόβσκι), σε συνάντηση που είχαν το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πόλη μας όπου παρέστη και στη διοργάνωση της Όπερας, ο Δήμαρχος της Πολωνικής πόλης, συνοδευόμενος από την επικεφαλής της Αρχαιολογικής Αποστολής  του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας στην Πάφο, Καθηγήτρια Ευδοξία Παπουτσή-Wladyka, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πάφου και συζήτησε μαζί του συγκεκριμένους τρόπους για την περεταίρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν και αποφάσισαν μεταξύ άλλων την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας εντός του ερχόμενου έτους, με στόχο τη διεύρυνση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού,  αφού  η υφιστάμενη απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Πάφου-Κρακοβίας διευκολύνει και ευνοεί μια τέτοια προοπτική.

 

Οι στενές και δημιουργικές σχέσεις της Πάφου με την Πολωνία χρονολογούνται από την δεκαετία του 1960, όταν  η Πολωνική Αρχαιολογική Αποστολή υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Αντρέα Νταζέφσκι έφερε στο φως τα περίφημα ψηφιδωτά της Οικίας του Αιώνα, ενώ η Εθνική Όπερα της Πολωνίας συνέβαλε σημαντικά στην διεθνή καταξίωση του Pafos Aphrodite Festival, παρουσιάζοντας 5 συνολικά δικές της παραγωγές στα 19 χρόνια της επιτυχημένης  πορείας του θεσμού.

Τον Ιούνιο του 2016, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος είχε επισκεφθεί την Κρακοβία όπου  είχε μια πρώτη συνάντηση με το Δήμαρχο Majchrowski και τις Αρχές του του Γιαγκελλόνιου Πανεπιστημίου (Jagiellonian University) της πόλης, κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για την περεταίρω συνεργασία των δύο πόλεων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ